Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Добровольці – це ті, хто зараз інакше не може

          У  Гончарівському ліцеї імені героя АТО Дмитра Степанченка  сьогодні згадували та дякували тим, хто з 2014 року і в буремному 2022, не зволікаючи став на захист та підтримку своєї країни.

          До урочистостей з нагоди Дня українського добровольця долучилися начальник ОВА В’ячеслав Чаус, голова обласної ради Олена Дмитренко, її заступник Дмитро Блауш, начальник відділу МПЗ ОК «Північ» полковник Олег Гуменний та головний капелан ОК отець Антоній, заступник начальника штабу 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Ігор Гром, очільник Гончарівської ТГ Віталій Рудник.

          Саме 14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Через три роки по тому була ухвалена відповідна постанова про встановлення Дня українського добровольця. Сьогодні ж – добровольці йдуть до лав Гвардії наступу.

          «Чи для мене це свято? Мабуть, до Перемоги – поки ні. Але цей день точно має бути визначним у календарі. Адже він на честь мужніх, вільних, сильних, незламних, вольових. І це не лише про тих, хто став на оборону зі зброєю. Це про всіх, хто лікує, дістає амуніцію, розбирає завали, будує.... – не тому, що має таку роботу, а тому, що інакше зараз не може», - зауважив В’ячеслав Чаус.

          Зібрання зокрема згадало події лютого минулого року, коли в перші ж хвилини після повідомлення про повномасштабне вторгнення до голови громади почали йти люди, які висловили бажання пильнувати спокій безпосередньо свого селища.

          «Трохи більше року тому ми разом з громадою тут розгортали найбільший стяг України в області з вірою у краще, а вже за кілька днів – знову ж таки вся громада стала на боротьбу з ворогом. Наша найбільша сила – це єдність», – акцентувала Олена Дмитренко.

          Принагідно представники влади, військові та духовенство передали почесні нагороди.

          За мужність, героїзм та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та з нагоди Дня Українського добровольця Подяку голови Чернігівської ОДА оголошено:

          БІЛАНУ
          Володимиру Петровичу

          - фізичній особі-підприємцю, учаснику добровольчого формування;

          КОЗЛЯНСЬКОМУ
          Івану Івановичу

          - водію Гончарівської селищної ради Чернігівського району, учаснику добровольчого формування;

          ЛЮТИКУ
          Олександру Борисовичу

          - учаснику добровольчого формування;

          САЛТАНУ
          Олександру Леонідовичу

          - учаснику добровольчого формування.

           

          За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»