Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території  області за період з 8:00  13 грудня по 8:00  14 грудня  2021 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме:  3 дорожньо-транспортні пригоди, 3 пожежі та 1 випадок виявлення  боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій  3 особи постраждали.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

          - в  м. Чернігові по вул. Льотній біля будинку №6а об 11 год. 17 хв. 12 грудня внаслідок самовільного руху з пагорбу від місця стоянки автомобіля "Daewoo Lanos", що попередньо не був зафіксований ручним тормозом, у не керованому стані здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми, був доставлений до травмопункту КНП «Чернігівска міська лікарня №2» для надання медичної допомоги, госпіталізації не потребує;

          - в м. Ніжині на перехресті вул. Шевченка та вул. Синяківської о 16 год. 54 хв. 13 грудня водій автомобіля "Skoda Octavia" не врахував дорожньої обстановки та здійснив наїзд на жінку-пішохода, яка рухалась пішохідним переходом. Внаслідок пригоди жінку було доставлено до  КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» для надання медичної допомоги, госпіталізації не потребує;

          - в смт Ріпки Черінігівського району по вул. Шевченка біля будинку №86 о  17 год. 55. хв. 13 грудня водій автомобіля "Dodge Caliber" поза межами нерегульованого пішохідного переходу здійснив наїзд на жінку-пішохода. Внаслідок пригоди жінку було доставлено до КНП «Чернігівська обласна лікарня».

          Пожежі – 3:

          пожежі в житловому секторі 1:

          - в  м. Чернігові в господарстві по вул. Придеснянській, 16А о 16 год. 52 хв.    13 грудня сталася пожежа лазні (10х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни лазні, перекриття та стіни житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна) на площі  10 кв.м, конструктивні елементи дерев'яного навісу на площі 30 кв.м. Причина та збиток встановлюються.

          пожежі на транспорті 1:

          - біля с. Шаповалівка Ніжинського району (Борзнянська ТГ) о 17 год. 35 хв. 13 грудня сталася пожежа вантажного автомобіля "Renault Magnum". Вогнем пошкоджено автомобільну шину та напівпричіп. Ймовірна причина - несправність рухомих вузлів і деталей (перегрів унаслідок тертя).

          пожежі сміття – 1:

          - в м. Чернігові по провулку Вокзальному біля будинку №7 о   00 год. 30 хв. 14 грудня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 1 кв. м. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

          Виявлення  боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

            В с. Бірківка Корюківського району (Менська ТГ)  в приватному господарстві по вул. Шевченка, 6 о 14 год. 15 хв. 13 грудня виявлено мінометну міну калібру 50 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 14 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 13 грудня по  20 годину 14 грудня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень місцями невеликі опади. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північний 5-10 м/с. Температура протягом доби від 3º морозу до 2º тепла.

          По м. Чернігову  очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний 5-10 м/с. Температура протягом доби від 1º морозу до 1º тепла, вдень 0-2º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»