Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Результативна сесія Менської міської ради: Звіти, Виклики та Міжнародна Співпраця

          Перша в новому році сесія була насичена питаннями різноманітного напрямку: звіти про виконання місцевих програм за минулий, 2023 рік, у галузі соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення, освіти, культури, безпеки; звіти керівників комунальних установ за минулий рік; фінансові, земельні, організаційні рішення тощо. Загалом на порядку денному було 71 питання.

          Обговорюючи виконання місцевих програм за 2023 рік, відзначили, що не всі вони були профінансовані, оскільки основні видатки бюджету були спрямовані на захищені статті, а також підтримку Збройних сил України та соціальну підтримку мешканців.

          З метою наповнення місцевого бюджету виставлені на земельні торги земельні ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності для продажу права оренди загальною площею до 50 га. Серед інших земельних питань - надання дозволу на виготовлення проєкту із землеустрою, затвердження технічної документації та надання дозволу громадянам на розробку документації землеустрою тощо.

          Менська міська рада продовжує і розширює співпрацю з міжнародними фондами з метро соціально-економічного розвитку громади. Тому на сесії погодили текст Меморандум про співпрацю між Менською міською радою та Представництвом Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), Alinea International Ltd в рамках реалізації проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (проєкт SURGe), Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC) та Громадською організацією «ДІКСІ ГРУП» для розробки Муніципального енергетичного плану до 2030 року.

          Детальніше з усіма рішеннями 44 сесії Менської міської ради 8 скликання можна ознайомитися на нашому сайті.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»