Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Кричите на своїх рідних? Готуйтеся сплатити штраф!

          Відбувся виїзд працівників КУ «Менський міський центр соціальних служб» та відповідних служб, до сім'ї, яка постраждала від домашнього насильства.

          17 січня 2023 року фахівець із соціальної роботи КУ «Менський міський центр соціальних служб» Менської міської ради Вікторія Доля, психолог Ольга Крамаренко, директор центру Тетяна Вишняк та старший інспектор ювенальної превенції відділення поліції №1 Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області Інна Савенок здійснили виїзд у сім’ю Менської міської територіальної громади, яка постраждала від домашнього насильства психологічного характеру, за відповідним повідомленням про вчинення домашнього насильства психологічного характеру.

          Представники центру та поліції провели профілактичну бесіду з членами сім'ї, вияснили, що стало чинниками вчинення насильства, надали консультації та соціально-психологічну допомогу відповідно до потреб членів сім'ї.

          Також фахівці проінформували сім'ю про відповідальність за вчинення домашнього насильства, особливо в присутності дітей.

          Слід зазначити, що за фактом вчинення домашнього насильства, а саме, де має місце насильство за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі винесення такого припису, особа, яка його вчинила, (кривдник) притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170-340 грн) або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

          Важливо! Пам’ятайте, якщо Ви вчиняєте домашнє насильство, Ви маєте розуміти про наслідки своїх неправомірних дій, за які Ви будете нести відповідальність відповідно до норм чинного законодавства!

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»