Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           

          Звіти про виконання регіональних програм за 2023 рік

          Назад

          Звіт про виконання Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин які дислокуються на території Чернігівської області, на 2022-2023 роки

          Упродовж 2023 року в області реалізовувалася Програма покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин які дислокуються на території Чернігівської області, на 2022-2023 роки, затверджена рішенням Чернігівської обласної ради від 30 листопада 2021 року  № 3-7/VIII (зі змінами, внесеними розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 24 квітня 2023 року № 197 «Про внесення змін до Програми покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин які дислокуються на території Чернігівської області, на 2022-2023 роки»).

          Метою Програми є сприяння військовим частинам, які дислокуються на території Чернігівської області, у підвищенні їхньої бойової готовності, ремонту автомобільної військової техніки, покращенні соціально-побутових умов особового складу.

          Реалізація бюджетної Програми здійснювалася за 2 напрямками:

          1.Покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин.

          2.Покращення технічного стану автомобільної техніки та побутових умов особового складу військових частин.

          У 2023 році обсяг фінансування з обласного бюджету за Програмою складав 1250,0 тис. гривень.

          Фінансування заходів Програми здійснювалося відповідно до замовлень, наданих військовими частинами. У 2023 році в рамках виконання напрямів та заходів Програми бюджетні кошти спрямовувалися на придбання будівельних матеріалів, квадрокоптерів, електротоварів, ноутбуків, планшетів, моніторів, прожекторів, зарядних пристроїв, бензопил, кирок кайло тощо на загальну суму 1215,0 тис. грн, що становить 97,2 % використання бюджетних коштів за Програмою.

          Матеріально-технічні засоби, придбані за рахунок коштів зазначеної бюджетної Програми, передаються військовим частинам, які дислокуються на території Чернігівської області, Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації за погодженням голови обласної державної адміністрації (начальника обласної військової адміністрації).

          Реалізація цієї Програми в області сприяла наданню матеріально-технічної допомоги з метою покращення якості виконання військовим частинами і підрозділами сил оборони бойових завдань, забезпечення збереженню життя і здоров’я військовослужбовців під час виконання покладених на них завдань, поліпшення соціально-побутових умов особового складу.

          Звіт про виконання за 2023 рік Програми МТЗ ВЧ.docx

           

          Звіт про виконання Програми профілактики правопорушень у Чернігівській області на 2021-2025 роки

          Упродовж 2023 року в області реалізовувалася Програма профілактики правопорушень у Чернігівській області на 2021-2025 роки, затверджена рішенням Чернігівської обласної ради від 26 січня 2021 року  № 17-2/VIII (зі змінами).

          Метою Програми є:

          - усунення передумов для вчинення правопорушень, забезпечення конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування у цій справі зусиль правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади та громадськості;

          - удосконалення методів організації роботи і шляхів запобігання вчиненню правопорушень;

          - активізація роботи з профілактики рецидивної злочинності; 

          - підвищення координуючої ролі органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у розв’язанні проблем попередження злочинності та її негативних наслідків;

          - удосконалення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення профілактичної діяльності зведеного загону ГУНП в Чернігівській області (у разі створення) та роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів»;

          - забезпечення перевезень підрозділів правоохоронних органів до зони проведення операції Об’єднаних сил, інших місць виконання завдань та у зворотному напрямку;

          - покращення роботи із запобігання здійсненню терористичних і диверсійних актів та протидії проявам сепаратизму;

          - покращення якості та зменшення часу проведення судових експертиз.

          У рамках виконання Програми у 2023 році бюджетні кошти спрямовувалися на придбання запасних частин до автомобілів, меблів, спеціального обладнання для забезпечити проведення судових експертиз, крім того, виділена субвенція з обласного бюджету державному бюджету на придбання автомобільного евакуатора та автомобілів підвищеної прохідності для ГУНП в області.

            Заходи виконані на 95,8 % - 3066,70 тис. гривень.

          Звіт про виконання за 2023 рік Програми профілактики правопорушень в області.docx

           

          Звіт про виконання Програми матеріально-технічного забезпечення національного спротиву Чернігівської області на 2023-2024 роки

          У 2023 році в області реалізовувалася Програма матеріально-технічного забезпечення національного спротиву Чернігівської області на 2023-2024 роки (затверджена рішенням Чернігівської обласної ради дванадцятої сесії восьмого скликання 29 листопада 2022 року № 2-12/VIII) (зі змінами).

          Основною метою Програми є підвищення обороноздатності, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву, вдосконалення системи організації та забезпечення проведення заходів національного спротиву на території області, сприяння у підвищенні боєздатності та покращення матеріально-технічного забезпечення особового складу підрозділів територіальної оборони.

          У 2023 році передбачено фінансування на суму 30000,0 тис. грн на реалізацію заходів програми:

          • обладнання навчальних класів, проведення їх ремонту;
          • закупівлю (виготовлення)  матеріально-технічних засобів, обладнання, устаткування, тренажерів, інвентаря тощо для підготовки особового складу;
          •  придбання матеріально-технічних засобів для забезпечення військових частин;
          • будівництво та нарощення інженерного обладнання та фортифікаційних споруд в межах території області, забезпечення технічними засобами охорони державного кордону.

          У ході виконання напрямів і заходів Програми використано коштів у сумі 29958,2 тис. грн, що становить 99,9 % виконання заходів Програми.

          Звіт про виконання за 2023 рік Прорами Нацспротив.docx

           

          Звіт про виконання  Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2021-2025 роки

          У 2023 році в області діяла Цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2021-2025 роки, яка затверджена рішенням другої (позачергової) сесії обласної ради восьмого скликання від 26 січня 2021 року  № 15-2/VIII (зі змінами).

          Метою Програми є захист населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, ефективне функціонування територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту, підтримання у постійній готовності територіальної системи централізованого оповіщення, забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, забезпечення захисту державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах, проведення пошукових, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, створення та вдосконалення безпечних умов для користування водними об’єктами, розвиток і удосконалення рятувальних сил на водних об’єктах.

          У 2023 році Програмою було передбачене фінансування на суму 2130,5 тис. гривень.

          У поточному році  кошти виділялись на:

          • поповнення регіонального матеріального резерву для проведення аварійно-відновлюваних робіт;
          • підтримання модернізованої системи оповіщення у працездатному стані.

          Заходи виконані на 87 %, використано бюджетних коштів за Програмою - 1854,10 тис. гривень.

          Звіт виконання за 2023 рік Програми ЦЗ.docx

           

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»