Анонси
      НОВИНИ

      Назад

      Сьогодні, у приміщенні Менської міської ради відбулося друге пленарне засідання 46-ї сесії під головуванням секретаря ради, Юрія Стальниченка. Цей день виявився продуктивним і багатим на важливі рішення для громади.

      Одним із ключових питань, було виконання Плану соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади за 12 місяців 2023 року.

      Особливу увагу було приділено питанням організації адміністративних послуг та удосконаленню їх надання. Рішенням ради було запроваджено в Центрі надання адміністративних послуг єдиний підхід у роботі під час надання адміністративних послуг ветеранам війни, у форматі “єдиного вікна” та за мінімальної кількості відвідувань. 

      З метою покращення якості надання адміністративних послуг в сільській місцевості було утворено віддалені робочі місця в 11 старостинських округах, за рахунок фахівців ЦНАПу та затверджено оновлені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб.

      Одноголосно депутати затвердили базову мережу закладів культури Менської громади.

      Одним із найяскравіших моментів сесії стала ініціатива за результатами громадського обговорення, однією з перших в області, затвердити Перспективний план формування спроможної мережі закладів освіти на 2024-2027 роки, продемонструвавши цим свою готовність та відповідальність перед майбутнім розвитком освіти Менщини.

      Ще одне важливе рішення сьогоднішньої сесії стосується затвердження правил  утримання собак та котів на території населених пунктів громади, якими встановлюється порядок їх утримання, поводження з ними, а також права і обов'язки власників, що спрямовано на забезпечення гармонійного співіснування людей та домашніх улюбленців..

      Крім того, на засіданні було приділено увагу питанням організації роботи ради та її виконавчого комітету у зв'язку із увільненням міського голови, враховуючи, що він перебуває на військовій службі за призовом під час мобілізації. Прийнятим рішенням депутати зафіксовали шляхи оптимізації робочих процесів, пов'язаних з цими змінами, які сприятимуть ефективності взаємодії між структурними підрозділами. 

      Відповідно до Закону України "Про адміністративну процедуру", було утворено комісію з розгляду скарг, що стало  важливим кроком у напрямку забезпечення прав, свобод та інтересів громадян при зверненні до адміністративних органів.

      Окремо депутати розглянули проєкти рішень "безпекового блоку", внісши зміни до місцевих цільових програм та підтримали відповідні зміни до бюджету громади.

      Були ухвалені і рішення про прийняття в комунальну власність та передачу в оперативне управління майна, а також великий блок земельних питань.

      <<<100 - 110 з 5392>>> Архів
      19 Лютого 2024 16:51

      Менська громада ділилася досвідом співпраці з волонтерським рухом БУР

      19 лютого Менську територіальну громаду відвідали більше 20 учасників та учасниць навчального обміну досвідом, організованого громадською організацією «Будуємо Україну Разом» (БУР), що активно включена у процеси відновлення постраждалих від війни громад з 2014 року.

      Представники громад, активісти та молодь волонтерського руху з Харківської, Сумської й Донецької областей приїхали в Мену переймати досвід, як протягом тривалого часу Менська міська територіальна громада, активно співпрацюючи з БУР, спільно з ГО ДІМ, підрядними організаціями реалізувала ряд проєктів з покращення публічного простору в закладах, установах, інших громадсько вагомих локаціях.

       

      16 Лютого 2024 15:44
      16 Лютого 2024 15:34

      Безпека газових мереж у дво- та багатоквартирних будинках врегульоване законодавством

      Згідно з наказом Міністерства енергетики України №292 від 29.09.2023р. про "Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку" та Постановою НКРЕКП від 05.12.23 р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем»

      16 Лютого 2024 14:52

      Саме в єднанні — наша сила

      Цієї п'ятниці, 16 лютого, в Україні відзначається День єднання. Це свято 2022 року запровадив своїм Указом Президент Володимир Зеленський, щоб продемонструвати єдність українського народу на тлі зростання загрози повномасштабного вторгнення росії в Україну.

      Сьогодні свято набуває особливого значення. Майже два роки війни довели це. Коли ми об'єднані одною спільною метою, ми нездоланні! Тож нехай

      16 Лютого 2024 14:29

      Менська громада отримала комп’ютерну техніку від DECIDE

      У Менський центр професійного розвитку педагогічних працівників надійшла комп'ютерна техніка та супутнє обладнання від ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (далі – ГО «ДОККУ»). Техніка надана в межах проєкту «Професійний педагог – це якісна освіта та успішна громада», який реалізують із грудня 2023 року спільно Менська міська, Березнянська та Коропська селищні

      15 Лютого 2024 16:05

      Для потреб Менської лікарні встановлять сонячну електростанцію

      Менську міську територіальну громаду відібрано як переможницю конкурсу «Відновлювана енергетика для стійкої України». Як результат, Менська ТГ отримає фінансування на розвиток відновлюваної енергетики. Зокрема, для потреб Менської міської лікарні буде встановлена сонячна електростанція.
      Конкурс для участі в проєкті «Відновлювана

      15 Лютого 2024 12:40

      У Менській громаді вшанували подвиг воїнів-афганців

      У четвер, 15 лютого, в день 35-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Мені біля пам’ятного знака загиблим воїнам-афганцям відбувся мітинг. У заході взяли участь Менський міський голова Геннадій ПРИМАКОВ, голова Менської територіальної організації воїнів-афганців Володимир СКЛЯР, воїни-афганці,

      14 Лютого 2024 16:04

      Вже 10 років, як іде війна

      Український інститут національної пам’яті розробив інформаційні матеріали до 10-ої річниці від початку російсько-української війни

      10-річчя війни

      14 Лютого 2024 14:36

      Що потрібно знати кожному у випадку загрози виникнення повені, паводка

      Йде весна … І з настанням весняної відлиги зростає небезпека підняття рівня ґрунтових вод, та як наслідок, ймовірність виникнення повеней і паводків. Поверхневий стік дощових і талих вод в межах населених пунктів Менської громади може привести до незадовільного  санітарного стану територій населених місць та навіть стати причиною розповсюдження інфекційних захворювань. Внаслідок

      14 Лютого 2024 12:49
      13 Лютого 2024 15:59

      Менська та Холминська громади підписали меморандум про муніципальне співробітництво

      Сьогодні, 13 лютого, Менська міська рада приймала з робочим візитом делегацію Холминської селищної територіальної громади: Холминського селищного голову Василя ЧЕБОТАРЯ,  його першого заступника Олега ВАСИЛЕНКА та начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Холминської громади Марину КУЛИК.

      Побували в Менській публічній бібліотеці, Центрі надання адміністративних послуг, Центрі культури

      <<<100 - 110 з 5392>>> Архів

      Назад