Анонси
      НОВИНИ

      Назад

      Сьогодні, у приміщенні Менської міської ради відбулося друге пленарне засідання 46-ї сесії під головуванням секретаря ради, Юрія Стальниченка. Цей день виявився продуктивним і багатим на важливі рішення для громади.

      Одним із ключових питань, було виконання Плану соціально-економічного розвитку Менської міської територіальної громади за 12 місяців 2023 року.

      Особливу увагу було приділено питанням організації адміністративних послуг та удосконаленню їх надання. Рішенням ради було запроваджено в Центрі надання адміністративних послуг єдиний підхід у роботі під час надання адміністративних послуг ветеранам війни, у форматі “єдиного вікна” та за мінімальної кількості відвідувань. 

      З метою покращення якості надання адміністративних послуг в сільській місцевості було утворено віддалені робочі місця в 11 старостинських округах, за рахунок фахівців ЦНАПу та затверджено оновлені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб.

      Одноголосно депутати затвердили базову мережу закладів культури Менської громади.

      Одним із найяскравіших моментів сесії стала ініціатива за результатами громадського обговорення, однією з перших в області, затвердити Перспективний план формування спроможної мережі закладів освіти на 2024-2027 роки, продемонструвавши цим свою готовність та відповідальність перед майбутнім розвитком освіти Менщини.

      Ще одне важливе рішення сьогоднішньої сесії стосується затвердження правил  утримання собак та котів на території населених пунктів громади, якими встановлюється порядок їх утримання, поводження з ними, а також права і обов'язки власників, що спрямовано на забезпечення гармонійного співіснування людей та домашніх улюбленців..

      Крім того, на засіданні було приділено увагу питанням організації роботи ради та її виконавчого комітету у зв'язку із увільненням міського голови, враховуючи, що він перебуває на військовій службі за призовом під час мобілізації. Прийнятим рішенням депутати зафіксовали шляхи оптимізації робочих процесів, пов'язаних з цими змінами, які сприятимуть ефективності взаємодії між структурними підрозділами. 

      Відповідно до Закону України "Про адміністративну процедуру", було утворено комісію з розгляду скарг, що стало  важливим кроком у напрямку забезпечення прав, свобод та інтересів громадян при зверненні до адміністративних органів.

      Окремо депутати розглянули проєкти рішень "безпекового блоку", внісши зміни до місцевих цільових програм та підтримали відповідні зміни до бюджету громади.

      Були ухвалені і рішення про прийняття в комунальну власність та передачу в оперативне управління майна, а також великий блок земельних питань.

      <<<111 - 121 з 5373>>> Архів
      26 Січня 2024 17:37

      Канада допоможе у відновленні 19 територіальним громадам із 7 областей України

      26 січня у Києві відбувся офіційний запуск ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад (CLIR)», у межах якої 19 територіальних громад із 7 пошкоджених війною областей отримають експертну підтримку у сталому, інклюзивному, соціальному та економічному відновленні. Своє бажання взяти участь в ініціативі висловило понад 300 громад із 11 найбільш пошкоджених областей України. 

      Ініціатива є

      26 Січня 2024 16:36
      25 Січня 2024 15:45

      У Менській громаді попрощалися з загиблим воїном Володимиром Попелюхом

      Володимир Анатолійович ПОПЕЛЮХ народився в селі Киселівка Менського району 10 грудня 1987 року. Навчався в місцевій сільській школі.
      2009 року закінчив Харківський індустріально-педагогічний технікум, де освоїв спеціальність «Будівництво та експлуатація будівель та споруд», отримав кваліфікацію «Технік-будівельник, технолог-майстер будівельних робіт». Паралельно пройшов професійне навчання

      24 Січня 2024 16:27

      Результативна сесія Менської міської ради: Звіти, Виклики та Міжнародна Співпраця

      Перша в новому році сесія була насичена питаннями різноманітного напрямку: звіти про виконання місцевих програм за минулий, 2023 рік, у галузі соціально-економічного розвитку, соціального захисту населення, освіти, культури, безпеки; звіти керівників комунальних установ за минулий рік; фінансові, земельні, організаційні рішення тощо. Загалом на порядку денному було 71 питання.

      Обговорюючи виконання

      23 Січня 2024 15:33

      Комісія у справах дітей: біда, коли є збої у материнському інстинкті!

      Сьогодні, 23 січня, відбулося позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Менській міській раді під головуванням заступника міського голови Вікторії ПРИЩЕПИ.

      Найважче членам комісії даються питання, які стосуються позбавлення батьківських прав, особливо якщо йдеться про матерів. Таким було питання щодо жительки с. Дягова, яка 6 років тому залишила сина на батька і протягом цього

      23 Січня 2024 11:38

      Воїна Сергія КНУТА нагороджено орденом

      Нашого земляка Сергія КНУТА, старшого солдата, уродженця смт Макошине, посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав ЧАУС вчора, 22 січня, передав державну нагороду мамі загиблого Олені Миколаївні КНУТ.

      Указ Президента України №553/2023 про відзначення Сергія КНУТА за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної

      22 Січня 2024 14:27

      «Я люблю Україну!»: патріотична гра в Менській бібліотеці

      22 січня, в День Соборності України, працівники Менської публічної бібліотеки організували й провели цікаву та пізнавальну гру «Я люблю Україну!».

      Змагалися дві команди – «Україночки» та «Незламні». У ході розминки та декількох конкурсів учасники гри й усі глядачі мали змогу пригадати найважливіші віхи історії рідної країни, відкрили для себе невідомі сторінки

      22 Січня 2024 09:53

      У Мені відбувся мітинг з нагоди Дня Соборності України

      Присутні вшанували хвилиною мовчання усіх загиблих воїнів та, зокрема, нашого земляка Олександра СІЛКІНА, перші роковини з дня загибелі якого минають 27 січня. Герой народився в селі Бірківка на Менщині, а загинув 27 січня 2023 року біля села Нескучне на Донеччині, виконуючи бойове завдання у складі 1-ої окремої танкової бригади Збройних Сил України на посаді сапера інженерно-саперного відділення.

      Далі

      19 Січня 2024 16:21

      Партнерство для дітей: UNICEF обговорює розвиток соціальних програм у Менській громаді

      Менську громаду з робочим візитом відвідали представники UNICEF Ukraine.

      19 січня представники Дитячого фонду ООН, або UNICEF, відвідали Менську громаду. Під час робочого візиту обговорили з Менським міським головою Геннадієм ПРИМАКОВИМ та представниками органів місцевого самоврядування реалізацію в громаді програм ЮНІСЕФ, які направлені на розвиток послуг для сімей з дітьми з особливими потребами.

      – UNICEF є партнером Менської міської територіальної громади в багатьох напрямках співпраці в галузі освіти, соціального захисту, санітарії та гігієни водопостачання та водовідведення тощо.

      Спільно вже реалізовано декілька проєктів.

      Цього разу обговорювали питання можливості подальшого розвитку соціальних послуг у громаді, направлених на психо-соціальну підтримку родин, діток з інвалідністю, та інших родин, що потребують такої підтримки, – прокоментувала зустріч Вікторія ПРИЩЕПА, заступник міського голови.

      19 Січня 2024 12:44

      Кричите на своїх рідних? Готуйтеся сплатити штраф!

      Відбувся виїзд працівників КУ «Менський міський центр соціальних служб» та відповідних служб, до сім'ї, яка постраждала від домашнього насильства.

      17 січня 2023 року фахівець із соціальної роботи КУ «Менський міський центр соціальних служб» Менської міської ради Вікторія Доля, психолог Ольга Крамаренко, директор центру Тетяна Вишняк та старший інспектор ювенальної превенції

      17 Січня 2024 12:15

      Про чернігівський вимір реформи шкільного харчування йшлося на обласному форумі

      16 січня представники Менської міської територіальної громади взяли участь у роботі Чернігівського регіонального форуму з питань реалізації питань стратегії шкільного харчування до 2027 року. Учасники зібрання ознайомилися з практичними аспектами впровадження реформи шкільного харчування, яка стартувала 2020 року за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

      Тематика форуму об'єднала представників Міністерства

      <<<111 - 121 з 5373>>> Архів

      Назад