Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00 01 лютого по 8:00 02 лютого 2021 року  

          Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 3 дорожньо-транспортні пригоди та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 4 особи постраждали.

          Стан доріг:

          На дорогах області працювали 30 одиниць спецтехніки та 36 чол. обслуговуючого персоналу від ДП "Чернігівський облавтодор".

          Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.

          Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення:

          В с. Дорогинка Ічнянського району по вул. Набережній, 3 о 09 год. 40 хв.  01 лютого внаслідок короткого замикання без електро- та теплопостачання залишився освітній комплекс "Дорогинський заклад загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів" Ічнянської міської ради. Учнів було відправлено додому. Для дітей дошкільного віку організовано опалення в 1 приміщенні. Силами ПАТ «Чернігівобленерго» о 16 год. 50 хв. 01 лютого електропостачання було відновлено.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 3 :

          - на автодорозі Козелець-Остер в с. Скрипчин  Козелецького району  по вул. Попенківській, 2  о 09 год.  39 хв. 01лютого водій  автомобіля  «Toyota Corolla», рухаючись в напрямку м. Остер, не впоралась з керуванням, виїхала на смугу зустрічного руху та здійснила зіткнення з мікроавтобусом «Ford transit», а водій автомобіля «Nissan almera», який рухався за автомобілем «Toyota Corolla», здійснив зіткнення із задньою частиною автомобіля «Toyota Corolla». В результаті ДТП  водій «Toyota Corolla»  отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП «Козелецька центральна районна лікарня»;

          - в м. Мена по вул. Героїв АТО о 16 год. 10 хв. 01 лютого неповнолітній велосипедист, підсковзнувся та впав на дорогу, після чого зачепився за бампер автомобіля, який проїздив повз нього, автомобіль протягнув його по дорозі на невелику відстань. Безпосереднього контакту з автомобілем не було. Після зупинки автомобіля водій вийшов до нього, спитав чи потрібна допомога, на що потерпілий від допомоги відмовився. Претензій до водія автомобіля не пред'являв. Водій автомобіля поїхав в сторону вокзалу. На даний час в лікарню не звертався, скаржиться на біль;

          - в м. Чернігові в районі будинку №78 по вул. Любецькій  о 10 год. 57 хв. 01 лютого  водій автомобіля  «Renault dokker», рухаючись по вул. Любецькій та виконуючи лівий поворот, не надав перевагу в русі та здійснив зіткнення з автомобілем «Daewoo lanos». Внаслідок ДТП обидва водії  отримали тілесні ушкодження та були доставлені до  КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

          Пожежі в житловому секторі –3 :

          - в с. Полісся   Сосницького району в господарстві по вул. Щорса о 06 год. 40 хв. 01 лютого  сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на всій площі, стіни на площі 10 кв.м та майно. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

          - в   с. Будище  Коропського району в господарстві по  вул. Гагаріна о 14 год. 57 хв. 01 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі  15 кв.м, пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 50 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

          - в с. Харитонівка  Срібнянського району в господарстві  по вул. Береговій о 02 год. 07 хв. 02 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (6х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття та майно, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м.  Причина - коротке замикання електромережі.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  01 лютого по 20 годину 02 лютого очікується мінлива хмарність, вночі місцями сніг, вдень без істотних опадів, місцями слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура вночі 9-14º, вдень 3-8º морозу.

          По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний з переходом на південно-східний 5-10  м/с. Температура вночі 12-14º, вдень 4-6º морозу.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»