Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          На Чернігівщині перевірять, як дотримуються пожежної та техногенної безпеки заклади для людей похилого віку

          У зв’язку з трагедією, що сталася у Харкові, коли під час пожежі у пансіонаті «Золотий час» загинули 15 осіб, Президент України дав доручення створити державну комісію, яка з'ясовуватиме причини трагедії. Крім того, у Мінсоцполітики заявили, що терміново почнуть проводити перевірки подібних установ.

          Щоб не допустити виникнення подібної ситуації на Чернігівщині, 22 січня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій. Ключова тема наради — стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів з цілодобовим перебуванням людей.

          Керівники профільних департаментів та управлінь доповіли, що в освітніх, соціальних закладах з цілодобовим проживанням людей стан пожежної безпеки регулярно перевіряється і значних порушень попередні перевірки не виявили.

          На обласному рівні прийнята «Програма пожежної безпеки» і передбачено фінансування заходів з протипожежної роботи. Однак, стурбованість викликають приватні заклади, де проживають люди на основі цивільноправових угод. Це установи для людей похилого віку та для алко- і наркозалежних. За словами регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в області Ірини Жмаки крім стану пожежної безпеки у зазначених закладах, важко перевірити і стан дотримання прав і свобод їх мешканців.

          За результатами засідання члени комісії вирішили перевірити заклади соціального спрямування, де цілодобово перебувають люди похилого віку та ті, хто потребує догляду. Перевірятимуть законність діяльності, умови перебування громадян, пожежну та техногенну безпеку. Аби заклади, не залежно від форми власності, надавали якісні соціальні послуги, забезпечували належний догляд своїм підопічним.

           — Вважаю, доцільним сформувати спеціальні комісії на місцях, які б виявляли нелегальні заклади з постійним проживанням людей. Це дасть змогу швидко та ефективно виявити громадян, що знаходяться в потенційно небезпечній ситуації. Наш обов’язок не допустити повторення харківської трагедії, — підсумував Віталій Загайний.

          Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»