Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Бобровицький район вийшов із «червоної» зони карантину

          У п'ятницю, 18 вересня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було переглянуто рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. До роботи Державної комісії долучилась і обласна комісія ТЕБ та НС, засідання якої провів заступник голови ОДА Андрій Подорван.

          - Згідно з рішенням комісії із 21 вересня Бобровицький район виходить із «червоної» зони карантину, тут можуть відновлювати навчання, знімаються обмеження по роботі громадського транспорту, - повідомив Андрій Подорван.

          Носівський район та місто Ніжин за рішенням Державної комісії від 10 вересня потрапили до «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Перегляд рішення можливий лише через 14 днів.

          Що стосується інших районів та міст, то за рішенням Державної комісії із 21 вересня встановлені такі рівні
          - «помаранчевий» рівень: у Борзнянському, Куликівському, Ніжинському районах;
          - «жовтий» рівень: у Чернігові, Прилуках та у Бахмацькому, Ічнянському, Козелецькому, Прилуцькому, Сновському, Срібнянському, Талалаївському та Чернігівському районах.
          Нагадаємо, що такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

          - Ми також звернулись до Державної комісії із пропозицією переглянути карантинні обмеження, які запроваджуються на «червоному» рівні епідемічної небезпеки. Так, пропонується дозволити у «червоній» зоні роботу пасажирського транспорту з обмеженням заповнення не більше 50% пасажирських місць, - додав Андрій Подорван.

          За останні тижні, коли фіксувалось збільшення кількості випадків COVID-19 (400 і більше нових випадків на тиждень) в області здійснено ряд заходів.

          - Збільшено кількість ліжок у закладах 1 хвилі для госпіталізації хворих на COVID-19 (+80 ліжок, всього 459 ліжок), що дозволило вивести показник заповнення ліжок на рівень менше ніж 50%. Також допомогу хворим на COVID-19 можуть надавати у двох лікарнях другої хвилі – Бобровицькій ЦРЛ та Чернігівській міській лікарні №3. Також проведено ІФА-тестування особового складу, який залучається до навчань з територіальної оборони. До речі виявлено 1 випадок COVID-19. Кількість добових тестувань довели до 1000 і більше (приміром, за 18 вересня - 441 ПЛР-тест та 601 ІФА), - повідомив Андрій Подорван.

          За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та
          комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»