Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          КООРДИНАЦІЯ ДІЙ ПЕРЕД НЕГОДОЮ. 5 ЛЮТОГО НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ОЧІКУЄТЬСЯ СНІГ ТА ОЖЕЛЕДИЦЯ

          4-6 лютого Україною рухатиметься циклон, що принесе сніжну погоду. 4 числа погода вже погіршилась на заході. 5 лютого циклон накриє решту країни: в центральних областях значний сніг, у східних - значний сніг з дощем, у південних - значний дощ з переходом в мокрий сніг. У Чернігівській області 5 лютого очікується посилення вітру до 15-20 м/с, місцями хуртовина, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності жовтий). Такі погодні умови звісно вплинуть і на обстановку на дорогах. Це і погіршення видимості проїжджої частини через опади, і утворення слизькості на покритті автошляхів через переходи з плюса на мінус. 

          У Службі автодоріг у Чернігівській області провели координаційну нараду щодо забезпечення безпеки на автошляхах в умовах негоди. На робочій зустрічі були присутні представники Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, підрядних дорожніх організацій, департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА, управління в Чернігівській області: превентивної діяльності ГУНП, патрульної поліції, Укратрансбезпеки та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як і зазвичай, перед настанням складних погодних умов усі служби, задіяні до забезпечення безпечного проїзду автодорогами області, налагоджуюють механізм взаємодії та взаємодопомоги.

          Першочергова увага за погіршення погодних умов та можливої ожеледиці приділятиметься проблемним ділянкам - це аварійно-небезпечні підйоми та спуски з крутим ухилом. На мережі державних автодоріг у Чернігівській області це:

          • Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, ділянка км 179+000 – км 190+000 (Тростянецька та Срібнянська балки) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
          • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 153+600 – км 155+400 (с. Стахорщина) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
          • Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 192+100 – км 194+600 (с. Ковпинка) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
          • Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка”, ділянка км 77+670 – км 78+250 (с. Путівськ) – рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами заборонений, рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів;
          •  Т-2-19 Холми – Авдіївка – Оболоння, ділянка км 27+200 – км 33+200 (с. Понорниця) – рух із застосуванням ланцюгів протиковзання для вантажних автомобілів.

          На час погіршення погодних умов дорожнє господарство області знаходитиметься у режимі цілодобового чергування. Планується проведення робіт з обробки покриття протиожеледними матеріалами. 

          Просимо водіїв враховувати погодні умови при плануванні поїздок! Особливо це стосується рейсових пасажирських автобусів. Перед виїздом для уточнення дорожньої обстановки перевізники можуть зв’язатися з черговим диспетчером Служби автодоріг.

          Для надання інформації про стан проїзду, прийому звернень від водіїв та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг у Чернігівській області за телефонами:

          (0462) 661893 - зі стаціонарного;
          0952714374 - з мобільного.

          Нагадуємо про необхідність бути особливо уважними на дорозі узимку. За ускладнення погодних швидкість необхідно знижувати, уникати різких поворотів та ризикованих маневрів, тримати дистанцію, обов'язково пристібатися пасками безпеки. Слід враховувати, що гальмівний шлях на промерзлій дорозі значно триваліший. Можна не встигнути зупинитися перед пішоходами та іншими авто. І не забувайте про взуття для ваших автівок. Зимова гума з нормальним протектором вбереже вiд неприємних ситуацій на дорозі.

          На зимовий період на випадок погіршення погодних умов на автошляхах Чернігівщини визначені місця відстою транспортних засобів, де водії можуть перечекати , не наражаючи себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку. У Чернігівській області на автомобільних дорогах державного значення є 41 майданчик відстою.

          За інформацією Служби автомобільних доріг

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»