Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 3  грудня до 8:00 4 грудня 2019 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме:1 дорожньо-транспортну пригоду, 5 пожеж в житловому секторі, 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 1 нещасний випадок. Внаслідок цих подій загинуло 3 особи.

          Стан доріг:

          Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах державного значення в межах області працювало 9 одиниць техніки та 11 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.

          Інформація щодо захворювання на вірусний гепатит А:

          Станом на 04 грудня на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я м. Чернігова з діагнозом "вірусний гепатит А" залишаються 5 осіб, з яких 3 дитини.

          Доповнення до інформації щодо аварійних ситуацій на системах газопостачання:

          - 03 грудня завершено роботи по ремонту та перевірці розподільчого міжселищного газопроводу високого тиску діаметром 159 мм біля с. Синдаревське Ніжинського району. До газопостачання підключено 6 навчальних та 3 лікувальні заклади. На 04 грудня заплановане підключення газопостачання абонентам приватного сектору в 13 населених пунктах Ніжинського району та Ніжинської міської ОТГ (загалом 2305 абонентів);

          - 03 грудня проводились роботи щодо підключення газопостачання абонентам приватного сектору в с. Ніжинське Ніжинського району. Газопостачання було порушено 30 листопада внаслідок несанкціонованого перекриття засувки газопроводу низького тиску діаметром 150 мм. Загалом підключено 256 абонентів (залишилось - 114). Роботи тривають.

          Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

          В с. Киїнка Чернігівського району біля 13 год. 30 хв. 03 грудня за погодних умов сталося пошкодження повітряної лінії електропостачання 10 кВ та відключення трансформаторної підстанції. Внаслідок припинення подачі електроенергії тимчасово зупинена робота котельні, яка подає тепло до загальноосвітньої школи та пришкільного садку.

          Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами Чернігівських районних електричних мереж.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

          В с. Сахутівка Корюківського району по вул. Шевченка біля будинку №74 близько 12 год. 03 грудня водій автомобіля "Opel Мeriva" не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, погодні умови, виїхав на зустрічну смугу руху та здійснив наїзд на велосипедистку, яка рухалася у зустрічному напрямку, і з’їхав в кювет. Від отриманих травм велосипедистка, 1960 року народження, померла на місці пригоди.

          Пожежі в житловому секторі – 5:

          - в с. Фастівці Бахмацького району по вул. Ільченківській, 6 о 06 год. 48 хв. 03 грудня сталася пожежа будинку, що не експлуатується (6х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м. Причина пожежі та збиток встановлюються;

          - в с. Нова Гребля Прилуцького району в господарстві по вул. Гагаріна, 6  о 07 год. 20 хв. 03 грудня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено внутрішнє облицювання стін. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. На місці пожежі виявлено тіло господарки, 1937 року народження;

          - в с. Павло-Іванівське Городнянського району в господарстві по вул. Садовій, 11 о 10 год. 24 хв. 03 грудня сталася пожежа господарської будівлі (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будівлю. Причина пожежі та збиток встановлюються;

          - в м. Ніжині в господарстві по вул. Рівності, 2 о 12 год. 47 хв. 03 грудня  сталася пожежа літньої кухні (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

          - в с. Кіпті Козелецького району в господарстві по вул. Гагаріна, 20 о 04 год. 47 хв. 04 грудня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіну на площі 3 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

          Нещасні випадки – 1:

          На залізничній платформі "Дослідне" Носівського району о 08 год. 56 хв. 03 грудня пасажирським потягом №779 сполученням "Суми-Київ" смертельно травмовано мешканку с. Миколаївка Одеської області, 1996 року народження. Затримка руху потягу тривала 30 хв. Проводяться слідчі дії.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 03 грудня до 20 години 04 грудня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 3-8º морозу, вдень 0-5º морозу.

          По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 4-6º морозу, вдень 1-3º морозу.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»