Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 29 листопада до 8:00 30 листопада 2019 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

          Інформація щодо захворювання на вірусний гепатит А:

          Станом на 30 листопада на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я м. Чернігова з діагнозом "вірусний гепатит А" залишаються 5 осіб, з яких 3 дитини.

          Інформація щодо ліквідації пошкодження газопроводу у Ніжинському районі:

          Під час проведення сільськогосподарських робіт 28 листопада технікою ТОВ "АПК Магнат" біля села Синдаревське Ніжинського району було пошкоджено розподільчий міжселищний газопровід високого тиску діаметром 159 мм, внаслідок чого без газу залишилось 2305 абонентів у 12 населених пунктах Ніжинського району (Крути, Бакланове, Поляна, Талалаївка, Безуглівка, Синдаревське, Курилівка, Пашківка, Переяслівка, Бурківка, Перебудова, Почечине) та у с. Кунашівка  Ніжинської міської ОТГ.

          29 листопада відбулось розширене засідання позачергової районної комісії з питань ТЕБ та НС під керівництвом голови райдержадміністрації В’ячеслава Івашина та за участі директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергія Болдирева, директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Володимира Кривенка, інших керівників спеціалізованих служб, голів сільських рад, представників структурних підрозділів РДА.

          Ремонтні роботи газопроводу проводяться працівниками Ніжинського відділення ПАТ "Чернігівгаз". Найближчими днями буде здійснено подвірних обхід абонентів, відключення кожного від газових мереж, а після завершення ремонтних робіт, перевірку газопроводу на герметичність і почерговий пуск газу.

          Соціальними працівниками здійснюється обхід домівок соціально вразливих верств населення. У Ніжинській центральній районній лікарні передбачені місця для надання їм та дітям медичної допомоги. Крім того, для дітей із родин, що опинились у складних життєвих обставинах, зарезервовано місця у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та опрацьовано можливість направлення їх на відпочинок до санаторію "Зелений гай" у м. Чернігів.

          02-03 грудня відміняються заняття в загальноосвітніх школах у с. Талалаївка, с. Безуглівка та с. Крути Ніжинського району. Навчання буде здійснюватись дистанційно.

          У приміщеннях сільських рад влаштовано пункти обігріву.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

          - на 120 км автодороги Вишгород-Десна-Чернігів біля с. Лебедівка Козелецького району о 21 год. 39 хв. 28 листопада водій автомобіля "Volkswagen Transporter" не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з деревом, що росте на узбіччі. Внаслідок пригоди пасажир, 1977 року народження, від отриманих травм помер на місці події, а водій автомобіля зник з місця пригоди в невідомому напрямку. Проводиться слідство;

          - на 66 км автодороги Київ-Чернігів-Нові Яриловичі біля с. Озерне Козелецького району о 14 год 56 хв. 29 листопада водій автомобіля "Ford Mustang" не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху і здійснив зіткнення із зустрічним автомобілем "Volkswagen Passat". Внаслідок пригоди водій автомобіля "Volkswagen Passat" отримав травми і був госпіталізований до травмотологичного відділення Козелецької центральної районної лікарні.

          Пожежі – 2:

          пожежі в житловому секторі 1:

          - в м. Семенівка в господарстві по вул. Мирній, 2 о 10 год. 48 хв.  29 листопада сталася пожежа гаражу (6х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття на площі 40 кв.м, стіни на площі 20 кв.м, знищено мопед "Alpha", автомобіль "ЛуАЗ-969" та автомобіль "ВАЗ-2108". Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при проведенні електрозварювальних робіт;

          пожежі на транспорті 1:

          - на автодорозі Короп-Вільне Коропського району о 03 год. 03 хв. 30 листопада сталася пожежа автомобіля "ВАЗ-2107" (дані про власника - встановлюються). Вогнем пошкоджено навісне обладнання двигуна та окремі конструктивні елементи кузова автомобіля. Причина пожежі встановлюється.

          Інша інформація:

          В зв’язку із встановленням мосту через р. Віть на обласній автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Новгород-Сіверський-Бирине з 30 листопада починаються роботи щодо облаштування припоромків. Міст для проїзду автотранспортних засобів буде закритий орієнтовно на два тижні. Об’їзд транспортом здійснюватиметься через м. Шостка Сумської області, а пішохідне сполучення продовжує здійснюватися у звичайному режимі.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 8 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 листопада до 20 години 30 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вночі слабкий туман. Вітер західний  5-10 м/с. Температура протягом доби  від 1º морозу до 4º  тепла.

          По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, вночі слабкий туман. Вітер західний 5-10 м/с. Температура протягом доби 1-3º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»