Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          «Біда не зламала, біда об’єднала!»

          Під таким гаслом пройшла вчора офіційна частина обласного заходу «Єдина родина Чернігівщини» в обласному драмтеатрі імені Т.Г. Шевченка.

          Родинам загиблих бійців Івана Воробєя, Андрія Лебєдєва та Ігоря Сергієнка передали ордени «За мужність» III ступеня (посмертно), рідним В’ячеслава Барановського, Віктора Ліпницького, Вадима Лободи, Артема Рудника, Андрія Супруненка, Сергія Харитонова, Олександра Шика, Миколи Шостака – відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно), Юрія Бутусова – відзнаку Кіровоградської області «За мужність і відвагу» (посмертно).

          Родичам Ігоря Буйновського вручили почесну відзнаку «За оборону Дебальцево» та почесний нагрудний знак командира 13 окремого мотопіхотного батальйону «13 окремий мотопіхотний батальйон» (посмертно), Олександра Бригинця та Олександра Онопрієнка – почесні відзнаки «За оборону Дебальцево» (посмертно), Сергія Барана – нагрудний знак «Обов’язок виконано з честю» (Гідність і честь) (посмертно).

          Вручаючи нагороди родинам полеглих героїв, виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова зауважила:

          – Пам'ять про подвиг наших бійців вічна, а підтримка їхніх родин – обов'язок усіх: як органів влади, так і суспільства загалом. Лише спільними зусиллями ми здолаємо всі негаразди та здобудемо перемогу. Перемогу, за яку віддали своє життя тисячі захисників України.

          Пам’ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

          Емоційні виступи батьків та матерів з Чернігівщини посилили почуття гордості за героїв-українців, які віддали життя за незалежність та цілісність своєї країни.

          Важливо, що історії про справжніх патріотів нашої держави живі у пам’яті не лише рідних та друзів. З ними можуть ознайомитися всі бажаючі. У ході урочистостей презентували збірку матеріалів обласної пошуково-дослідницької експедиції дітей і учнівської молоді «Герої Сіверського краю. Книга пам’яті Чернігівської області», том 1 (2014–2015 роки), упорядники якої – керівники громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та Людмила Житнікова.

          Характери і долі оборонців України – наших земляків, які пішли з життя у 2014-2015 роках, розкриваються як через офіційні біографічні довідки, так і через спогади їхніх рідних, близьких та побратимів.

          — Це історія нелегких людських доль, обірваних війною, солдатської вірності Україні та її народові, історія високого патріотизму, — підкреслив Микола Шанський.

          Книга видана коштом обласного бюджету в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки.

          Родини загиблих мали можливість і неформально поспілкуватися. Разом вони ділилися болем втрат, а також напрацьовували ідеї, як надалі не втрачати зв’язок між сім’ями з усіх районів області і навіть інших регіонів.

          Як відзначали родини загиблих бійців, захід був насиченим і змістовним. Та найголовніше — додав у їхнє життя трохи тихої радості, тепла, відчуття єдиної родини.

          За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»