Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          У Чернігові відзначили День українського добровольця

          Рівно п’ять років тому перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Саме їх подвиг і тих українських патріотів, які з початку подій на сході України добровільно визвалися боронити державу від російського агресора, спонукав Верховну Раду України встановити державне свято – День українського добровольця, яке відзначається щороку 14 березня.

          Сьогодні в обласному центрі відбувається низка заходів, присвячених героям-захисникам, чия мужність, відданість Україні та військовій присязі навічно закарбовані в нашій пам’яті.

          Біля меморіальних стел загиблим учасникам АТО та Героям Небесної сотні зібрались представники сімей загиблих, керівники міста та області, представники державних установ, релігійних та громадських організацій, добровольці, ветерани АТО/ООС та військовослужбовці.

          Всім українським воїнам, героям-добровольцям свого авторського вірша «Наш перший добровольчий» присвятила Олена Белеванцева, мати загиблого добровольця старшого солдата 13-го окремого мотопіхотного батальйону Володимира Близнюка.

          Присутні хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх, хто загинув під час Революції Гідності, а також при виконанні військового обов’язку, та поклали квіти до меморіальних стел.

          Цього ж дня в Обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочисті заходи з нагоди Дня українського добровольця. До участі у церемонії вручення сертифікатів на земельні ділянки учасникам бойових дій на сході України долучились заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та керівник Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін.

          Земельні ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства отримали 57 учасників бойових дій.

          З нагоди Дня українського добровольця Наталія Романова передала родинам загиблих бійців відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

          Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України нагороджені посмертно:

          • доброволець Богуш Андрій Васильович;
          • сержант Куслій Олег Григорович;
          • полковник Терновий Дмитро Олександрович;
          • сержант Лось Роман Миколайович;
          • солдат Медведь Ігор Миколайович.

          За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»