Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00   02 лютого  до 8:00   03 лютого  2019 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме:  3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій 10 осіб постраждали.

          Стан доріг:

          Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області державного значення працювали 17 одиниць техніки та 27 працівників від                    П "Чернігівський облавтодор". Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.

          Для допомоги власникам автотранспортних засобів  щодо вивільнення їх зі снігових заметів та забезпечення руху транспорту підрозділи управління ДСНС  України у Чернігівської області залучалися 3 рази, вивільнено 3 автомобіля, надано допомогу 4 особам.

          Інформація про хід ліквідації аварійної ситуації на системах життєзабезпечення – 1:

          В м. Чернігові по вул. Рокоссовського, 6 о 21 год. 00 хв. 1 лютого стався порив водопроводу холодної води діаметром 100 мм. Без постачання холодної води залишились мешканці пятиповерхового будинку (129 квартир).  Підвіз води здійснювався автоцистернами КП «Чернігівводоканал». Водопостачання відновлено о 10 год. 2 лютого силами КП «Чернігівводоканал».

          Дорожньо-транспортні пригоди – 3 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

          - на 46 км автодороги Кіпти-Глухів-Бачівськ  (Ніжинський район) о 07 год. 2 лютого водій, керуючи автомобілем «TOYOTA CAMRY», не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з зустрічним автомобілем «PEUGEOT 4008». Внаслідок пригоди водій і три пасажира автомобіля «TOYOTA CAMRY», з яких одна дитина 8 місяців, водій і три пасажира автомобіля «PEUGEOT 4008», з яких 1 дитина 10 років, отримали тілесні ушкодження та були  госпіталізовані до Ніжинської центральної міської лікарні;

          - на 85 км автодороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі  біля смт Козелець о 08 год. 49 хв. 2 лютого водій, керуючи автомобілем «VOLKSWAGEN Т4», не вибрав безпечної дистанції, здійснив зіткнення з автомобілем «KIA SPORTAGE», який рухався попереду. Внаслідок пригоди пасажир автомобіля «VOLKSWAGEN Т4» отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Козелецької центральної районної лікарні;

          - на 64 км автодороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі біля с. Калитянське Козелецького району о 20 год. 10 хв. 2 лютого водій, керуючи вантажним автомобілем «DAF CF 65.220», не врахував дистанції та безпечної швидкості руху, здійснив зіткнення з автомобілем «MItsubishi Outlander», який здійснив маневр випередження та перестроївся в крайню ліву полосу автодороги. Внаслідок пригоди водій автомобіля «MItsubishi Outlander» отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до хірургічного відділення Козелецької центральної районної лікарні.

          Пожежі – 2, з них 1 пожежеа в житловому секторі та 1 інша пожежа.

           Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  7-11 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 9 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 7 мкр/год, Семенівка –  10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 02 лютого до 20 години 03 лютого 2019 року очікується хмарна погода, місцями невеликі опади, слабка ожеледь, туман. На дорогах ожеледиця.  Вітер південний   5-10 м/с. Температура протягом доби від 1º морозу до 4º тепла.

          По м. Чернігову. Хмарна погода, невеликі опади, слабка ожеледь, туман. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний 5-10 м/с. Температура протягом доби 0-2º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»