Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00  04 грудня до 8:00  05  грудня  2018 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме:  3 дорожньо-транспортні пригоди, 4 пожежі та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій 4 особи постраждали.

          Хід ліквідації  наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу біля смт Дружба Ічнянського району:
          04 грудня продовжувалися роботи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на 6-ому арсеналі боєприпасів Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району.
          За добу очищено 5 га прилеглої території (з початку робіт - 79725 га), залишилось очистити 8 га.
          За добу вилучено 1691 вибухонебезпечний предмет (з початку робіт –  95805 од. боєприпасів).
          До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України (28 одиниць техніки, 87 чоловік особового складу).
          Системи життєзабезпечення населення Ічнянського району працюють у штатному режимі.

          Стан доріг:
          Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 5 одиниць техніки та 6 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор".
          Стан доріг задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 3 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):
          - в м. Ніжині по вулиці Василевській о 03 год. 21 хв. 4 грудня водій, керуючи автомобілем «Volkswagen caddy», не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок пригоди водій автомобіля отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Ніжинської міської лікарні;
          - в м. Бобровиця по вулиці Чернігівській біля будинку №1 о 17 год. 30 хв. 4 грудня водій, керуючи автомобілем «ЗАЗ-11028», на пішохідному переході здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Бобровицької центральної районної лікарні;
          - в м. Прилуки на перехресті вулиці Котляревського та вулиці Київської  о 20 год. 4 грудня водій, керуючи автомобілем «DAEWOO LANOS», здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Прилуцької міської лікарні. 

          Пожежі – 4, з них 3 пожежі в житловому секторі та 1 інша пожежа. Під час пожежі 1 особа отримала опіки.

          Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:
          - групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській областіо 14 год. 20 хв. 4 грудня знищено   1 артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни, якій було виявлено 2 грудня по вул. Миру в с. Вишнівка Ічнянського району;  
          - в лісовому масиві біля с. Сядрине Корюківського району о 08 год. 52 хв. 4 грудня виявлено артилерійський снаряд калібру 105 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити  5 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.  

          Радіаційний фон:
          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 8-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 8 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

          Прогноз погоди:
          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 04 грудня до 20 години 05 грудня очікується хмарна погода, вночі без істотних опадів, вдень часом опади, місцями слабка ожеледь, вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура протягом доби від 3º морозу до 2º тепла.
          По м. Чернігову очікується хмарна погода, вночі без істотних опадів, вдень часом опади, слабка ожеледь. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура протягом доби 0-2º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»