Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Відбулося засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 6-ому арсеналі боєприпасів МО України

          08 листопада в м. Ічня відбулось чергове засідання  оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 6-ому арсеналі боєприпасів МО України на чолі з директором Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації Володимиром Кривенком.

          Про стан розмінування територій забруднених внаслідок вибухів доповів начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Дмитро Юрчук.

          Відповідно до затвердженого  Прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення прилеглої до арсеналу території.

          Станом на 8 листопада очищено 62 із 80 ділянок розмінування та вилучено  33341 вибухонебезпечний предмет, відпрацьовано 306 повідомлень населення про виявлення боєприпасів. Протягом доби очищено 1 ділянку розмінування, вилучено 1453 вибухонебезпечні предмети, відпрацьовано  1 повідомлення населення про виявлення боєприпасів.

          Термін виконання робіт з розмінування встановлено до 15 грудня.

          Директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації   Олександра Хомик надала поінформувала про стан справ щодо фінансування  для закупівлі житла, аварійно відновлювальних робіт житла та об’єктів комунальної сфери.

          Для проведення аварійно-відновлювальних робіт, закупівлі житла та інших потреб області виділено 100 мільйонів гривень з резервного фонду. Вчора виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко підписала розпорядження про використання 6,039 мільйона гривень. За ці кошти планується придбати житло 6 родинам в Августівці, провести аварійно-відновлювальні роботи у 18 житлових будинках приватного сектору, а також у 5 закладах освіти.

          Про придбання житла, аварійно відновлювальних робіт та функціонування закладів освіти і медицини  з доповіддю виступила Ічнянський міський голова Оксана Андріанова.

          В.о. голови Ічнянської районної державної адміністрації Валентина Рябчун розповіла про отримання гуманітарної допомоги та наявність будівельних матеріалів.

          Місцевими органами влади з резерву будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт було виділено: шиферу - 4862 листи, скла – 825,53 кв. м, пиломатеріалів – 14,6 куб. м, плівки – 24 рулони, цвяхів –  367 кг, цегли – 2 тис. шт., цементу – 5895 кг, заліза оцинкованого – 200 шт., оздоблювальні матеріали – 762 кг, гіпсокартон – 127 листів, ґрунтовка – 60 л.

          У резерві залишається: шиферу –  1133 листи, скла – 641,62 кв. м, цементу –16155 кг, пиломатеріалів – 72,12 куб. м, плівки – 10 рулонів, цвяхів – 138 кг, оздоблювальних матеріалів – 6564,0 кг, ґрунтовка – 166,5 л, руберойду – 171 рулон, гіпсокартон – 995 листів, коньки металеві – 15 од., гідробар’єр – 16 рулонів.

          Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев поінформував про проведення відновлювальних робіт  на території військового містечка.

          За підсумками засідання визначили завдання суб’єктам господарювання і органам влади, які причетні до вирішення даної проблеми.

          Було наголошено на забезпеченні неухильного виконання поставлених завдань.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»