Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00  18 жовтня до 8:00 19 жовтня 2018 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 10 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району:

          Протягом 18 жовтня продовжували здійснюватися заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          На території 6-го арсеналу боєприпасів у період з 21:00 18 жовтня по 07:00 19 жовтня вибухів не зареєстровано.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          В двох медичних закладах м. Ічня та смт Парафіївка, а також у Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування УСЗР станом на 7 год. 19 жовтня залишаються 73 особи, з них 11 дітей.

          Протягом минулої доби психологами ДСНС надано психологічну допомогу 320 особам. Всього з початку робіт було надано первинну психологічну допомогу 3435 особам.  

          В районі надзвичайної ситуації чергує у цілодобовому режимі три бригади швидкої медичної допомоги.

          Системи життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, газопостачання, водопостачання та водовідведення) працюють у штатному режимі.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування населенню у кількості 15 тон 200 кг, залишається в резерві 24 тон 630 кг. Зосереджено одягу - 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни - 500 кг.

          Відкрито благодійний рахунок, на якому накопичено  39 тис. 635 гривень.

          З метою реабілітації та оздоровлення 18 жовтня 2018 року до санаторно-оздоровчого закладу «Зелений гай» у м. Чернігів направлено 25 дітей.

          З метою забезпечення правопорядку в населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. На даний час у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони, до патрулювання залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших патрулів. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

          З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт, з якого виділено: 3,57 тис. листів шиферу, 104 листи скла, 3,5 куб. м дерев’яного брусу, 1,3 тис. кв.м плівки, 270 кг цвяхів, 2 тис. шт. цегли, 1900 кг цементу.

          В резерві залишається: 525 листів шиферу, 2 листи скла, 7300 кг цементу, 30,9 куб. м брусу дерев’яного, 5264 кг оздоблювальних матеріалів, 3360 кг руберойду, 70 кг цвяхів.

          Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 8877 об'єктів із 9713 (91,4 %). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 222 будинки, квартири та інші капітальні споруди у 20 населених пунктах (м. Ічня - 48, с. Августівка – 60, с. Дзюбівка – 27,  смт Дружба - 26, с. Воронівка – 19, с. Гмирянка та с. Лучківка – по 6, с. Грабів - 4, с. Тишківка, с. Сезьки, с. Іржавець та с. Монастирище - по 3, с. Хаєнки, с. Крупичполе та с. Буди – 2, с. Ольшана, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Ступаківка та с. Городня – по 1).

          Відновлено 69 будівель (с. Августівка – 22, с. Дзюбівка – 10, с. Воронівка - 8, с. Лучківка – 4, с. Іржавець, с. Тишківка, с. Монастирище – по 3, с. Хаєнки, с. Колісники, с. Грабів - 2, с. Сезьки, с. Гмирянка, с. Заудайка, с. Коршаки, с. Гужівка, с. Городні, с. Бурімка, с. Ольшана – по 1).

          Для гасіння окремих осередків горіння у межах арсеналу двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 т). Протягом 18 жовтня авіація ДСНС знаходиться в готовності до дій за призначенням, але до гасіння  не залучалися.

          Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг, до якого  додатково приєднано цистерну з водою об’ємом  60 куб. м (протягом минулої доби злито 180 т води, з початку залучення – 900 т).

          Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою пожежних танків, усього з початку робіт проведено 225 заправок (2026 т води). Протягом минулої доби здійснено 20 заправок (190 т води).

          Крім того, здійснювалося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції, також для проведення робіт залучались 4 відділення пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах.

          Організовано чергування 6 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу. Протягом минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи 4 рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі на загальній площі 1,4 га поблизу арсеналу. Всього з початку робіт ліквідовано 29 пожеж (1 - на  об’єкті, 9 - у житловому секторі, 19 - настилу в лісі).

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. З початку проведення робіт забезпечено реагування на 270 заявок від населення, вилучено 5653 вибухонебезпечні предмети (за минулу добу відпрацьовано  5 заявок та вилучено 2012 вибухонебезпечних предметів, переважну більшість проводили у 10-ти кілометровій зоні).

          Для проведення робіт із розмінування у важкодоступних місцях та місцях найбільшого забруднення, враховуючи сприятливі погодні умови, додатково залучено 43 чоловіки особового складу (23 піротехніка та 20 рятувальників).

          Організовано заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців: встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки; проведення серед місцевого населення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

          З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін було залучено сили і засоби загальною чисельністю 624 особи та 151 од. техніки, у тому числі від:

          від ДСНС – 316 осіб та 85 од. техніки;

          від Національної поліції та Національної гвардії – 164 особи та 25 од. техніки;

          від СБУ – 104 особи та 21 од. техніки;

          від комунальних служб – 40 осіб та 20 од. техніки.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. На в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу, 6 – Краснянським військовим лісгоспом та 4 - на території Ічнянського національного природного парку).

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

          В м. Остер  Козелецького району по вул. Незалежності о 10 год. 31 хв. 18 жовтня водій невстановленого автомобіля створив аварійну ситуацію, в результаті  чого водій мотоциклу "ЯВА"  не справився з керуванням та впав з мотоцикла. Внаслідок пригоди  водій мотоциклу "ЯВА"  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Остерської міської лікарні.

          Пожежі – 10, з них 3 пожежі в житловому секторі, 1 пожежа на транспорті, 2 випадки загоряння сухої трави та сміття на площі 8,5 га та 4 пожежі в лісовому масиві на площі 1,4 га.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  7-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 7 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

          Прогноз погоди:

          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  18 жовтня до 20 години 19 жовтня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південний 3-8 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 17-22º тепла.

          По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний 3-8 м/с. Температура вночі 5-7º тепла, вдень 18-20º тепла.

          Пожежна небезпека в лісах області очікується 5 класу (надзвичайна пожежна небезпека).

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»