Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району  (станом на 11 год. 30 хв. 17 жовтня)

          Протягом 17 жовтня продовжували здійснюватися заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          На території 6-го арсеналу боєприпасів у період з 21:00 16 жовтня по 09:00 17 жовтня відбулось 8 вибухів, з 09:00 по 10:00 17 жовтня вибухів не зафіксовано.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          В двох медичних закладах м. Ічня та смт Парафіївка, а також у Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування УСЗР залишається 78 осіб, з них 11 дітей.

          Протягом доби психологами ДСНС надано психологічну допомогу 280 особам. Всього з початку робіт було надано первинну психологічну допомогу 2840 особам.   

          Відновлено газопостачання в м. Ічня (залишаються не підключеними помешкання абонентів, які були відсутні під час роботи бригад ПАТ "Чернігівгаз"). Залучалось 104 чоловіки та 13 одиниць технікивід структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз".

          Інші об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) працюють у штатному режимі.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, 8 тон одягу, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни.

          Відкрито благодійний рахунок, на якому накопичено 15,56 тис. гривень.

          З метою забезпечення правопорядку в населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. На даний час у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони, до патрулювання залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії, а саме:10 автомобільних та 5 піших патрулів. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

          З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт, з якого виділено: 2,73 тис. листів шиферу, 104 листи скла, 1,3 тис. кв. м плівки, 220 кг цвяхів, 2 тис. шт. цегли, 125 кг цементу.

          В резерві залишається: 1,155 тис. листів шиферу, 2 листи скла, 9075 кг цементу, 36 куб. м брусу дерев’яного, 5264 кг оздоблювальних матеріалів, 3360 кг руберойду, 120 кг цвяхів).

          Робочими групами проводяться комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 8738 об'єктів із 9713 (90%). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах (с. Августівка – 43, с. Дзюбівка – 24, с. Воронівка – 10, с. Гмирянка та  с. Лучківка – по 6, с. Тишківка, м. Ічня, с. Іржавець та с. Монастирище - по 3, с. Буди – 2, смт Дружба, с. Сезьки, с. Вільшана, с. Грабів, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Крупичполе, с. Хаєнки, с. Ступаківка та с. Городня – по 1).

          Відновлено 32 будівлі (с. Августівка – 12, с. Воронівка - 6, с. Іржавець, с. Тишківка, с. Монастирище – по 3, с. Хаєнки, с. Гужівка, с. Городня, с. Бурімка, с. Грабів – по 1).

          Для гасіння окремих осередків горіння у межах арсеналу двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 т). Протягом 17 жовтня авіація ДСНС знаходиться в готовності до дій за призначенням, але до гасіння поки що не залучається.

          Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг, до якого  додатково приєднано цистерну з водою об’ємом 60 куб. м (використано з початку залучення – 540 т).

          Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою пожежних танків, усього з початку робіт проведено 168 заправок (1512 т води)

          Крім того, здійснювалося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції.

          Організовано чергування 7 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу. Протягом минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи 3 рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі та сухої трави окремими осередками на загальній площі 0,55 га поблизу смт Дружба.

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України.  З початку проведення робіт забезпечено реагування на 260 заявок від населення, вилучено 2289 вибухонебезпечних предметів (за добу відпрацьовано 7 заявок та вилучено 254 вибухонебезпечні предмети, переважна більшість робіт проводилась у 10-ти кілометровій зоні).

          Організовано заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців: встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки; проведення серед місцевого населення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

          З метою проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін було залучено сили і засоби загальною чисельністю 697 осіб та 149 од. техніки, у тому числі від:

          від ДСНС – 273 особи та 84 од. техніки;

          від Національної поліції та Національної гвардії – 196 осіб та 26 од. техніки;

          від СБУ – 104 особи та 21 од. техніки;

          від комунальних служб – 124 особи та 18 од. техніки.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. На в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу, 6 – Краснянським військовим лісгоспом та 4 - на території Ічнянського національного природного парку).

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»