Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00  16 жовтня до 8:00 17 жовтня 2018 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 21 небезпечну подію, а саме: 5 дорожньо-транспортних пригод, 12 пожеж, 3 випадки виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни та 1 нещасний випадок.

          Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 5 осіб постраждали.

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району:

          Протягом 16 жовтня продовжували здійснюватися заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          У період з 15:00 по 16:00 зафіксовано 1 вибух. Максимальну кількість вибухів зафіксовано у період з 14:00 по 15:00 – 3 вибухи.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          Станом 6 год. 17 жовтня в двох медичних закладах м. Ічня та смт Парафіївка, а також у Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗР залишається 78 осіб, з них 11 дітей.

          Протягом доби психологами ДСНС надано психологічну допомогу 280 особам. Всього з початку робіт було надано первинну психологічну допомогу 2840 особам.   

          Відновлено газопостачання в м. Ічня.

          Інші об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) працюють у штатному режимі

          Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, 8 тон одягу, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни.

          Відкрито благодійний рахунок, на якому накопичено 15,56 тис. гривень.

          З метою забезпечення правопорядку в населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. На даний час у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони, до патрулювання залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших патрулів. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

          З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт, з якого виділено: 2,73 тис. листів шиферу, 104 листи скла, 1,3 тис. кв. м плівки, 220 кг цвяхів, 2 тис. шт. цегли, 125 кг цементу.

          В резерві залишається: 1,155 тис. листів шиферу, 2 листи скла, 9075 кг цементу, 36 куб. м брусу дерев’яного, 5264 кг оздоблювальних матеріалів, 3360 кг руберойду, 120 кг цвяхів).

          Робочими групами проводяться комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення (обстежено 8738 об'єктів із 9713 (90 %). За результатами обстежень визначено такими, які зруйновані - 4 будинки в с. Августівка, пошкоджені - 113 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах.

          Для гасіння окремих осередків горіння у межах арсеналу двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 148 скидів води (836 т). Протягом 16 жовтня авіація ДСНС знаходилася в готовності, але до гасіння не залучалась.

          Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг, до якого  додатково приєднано цистерну з водою об’ємом  60 куб. м (за добу злито 180 т води, з початку залучення – 540 т). Потяг здійснює чергування на станції Прилуки.

          Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою 5 пожежних танків, станом на 17 год. 30 хв. 16 жовтня здійснено 39 заправок (351 т води). Усього з початку робіт проведено 158 заправки (1512 т води).

          Крім того, здійснювалося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції.

          Організовано чергування 8 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу. Протягом 16 жовтня пожежно-рятувальні підрозділи 3 рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі та сухої трави окремими осередками на загальній площі 0,55 га поблизу смт Дружба. Всього з початку робіт ліквідовано 24 пожежі (1 на об'єкті, 9 у житловому секторі, 14 настилу в лісі);

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. З початку проведення робіт забезпечено реагування на 260 заявок від населення, вилучено 2289 вибухонебезпечних предметів (за добу відпрацьовано 7 заявок та вилучено 254 вибухонебезпечні предмети, переважна більшість робіт проводилась у 10-ти кілометровій зоні).

          Організовано заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців: встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки; проведення серед місцевого населення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо заходів безпеки та дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено близько 700 осіб та 150 одиниць техніки.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. На в'їздах до лісових масивів встановлено 20 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу, 6 – Краснянським військовим лісгоспом та 4 - на території Ічнянського національного природного парку).

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 5:

          - в м. Чернігові по вул. Кленовій,26 на центральній дорозі міського кладовища «Яцево» об 11 годині 16 жовтня водій автомобіля "Chery Amulet" здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми та каретою екстреної медичної допомоги був доставлений до Чернігівської міської лікарні №2, де після надання допомоги відпущений до дому;

          - на в’їзді в с. Козари Носівського району о 18 годині 15 жовтня водій мотоцикла "ІЖ-Юпітер-4" виконуючи поворот на ґрунтову дорогу, не впорався з керуванням, здійснив зіткнення з земляним пагорбом, втратив рівновагу, впав та отримав тілесні ушкодження. Потерпілого госпіталізовано до реанімаційного відділення Носівської центральної районної лікарні;

          - в м. Прилуки на перехресті вулиць Коптєва та Костянтинівської о 14 год.     25 хв. 16 жовтня водій мопеда "Honda Dio" не надав переваги в русі автомобілю, який рухався головною дорогою, здійснив з ним зіткнення. Внаслідок пригоди  водій мопеда отримав тілесні ушкодження;

          - в м. Чернігові по вул. Шевченка біля будинку №63 о 14 год. 50 хв. 16 жовтня водій автомобіля "Mercedes Benz" здійснив наїзд на малолітнього пішохода, 2009 року народження. Внаслідок пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та каретою екстреної медичної допомоги був госпіталізований до травматологічного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні;

          - в м. Борзна о 20 год. 15 хв. 16 жовтня водій скутера, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням та впав. Внаслідок падіння водій отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Борзнянської центральної районної лікарні, але від госпіталізації відмовився.

          Пожежі – 12, з них 1 пожежа в житловому секторі, 1 пожежі на транспорті,  7 загоряння сухої трави та сміття на площі 31,66 га та 3  пожежі в лісовому масиві на площі 0,55 га.

          Нещасні випадки – 1:

          В м. Прилуки по 2-му провулку Оранжерейний, 5 о 21 год. 08 хв. 16 жовтня з каналізаційного колодязя піднято тіло загиблої жінки, 1945 року народження. Проводиться слідство.

          Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни – 3:

          - в лісі біля с. Голубівка Прилуцького району о 12 годині 16 жовтня були знайдені дві авіаційні бомби ФАБ-5О часів Другої світової війни. Знищення даних вибухонебезпечних предметів планується здійснити групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  17 жовтня;

          - біля с. Анисів Чернігівського району на відкритій території о 13 год. 20 хв. 16 жовтня був виявлений артилерійський снаряд калібру 100 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмета планується здійснити групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області 17 жовтня;

          - групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 20 хв. 16 жовтня знищено мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено о 14 годині 15 жовтня в с. Вихвостів Городнянського району по вул. Покровській, 160.

          Радіаційний фон:
          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 6-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  13 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 6 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.

          Прогноз погоди:
          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 16 жовтня до 20 години 17 жовтня очікується малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний 3-8 м/с. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 19-24º тепла.
          По м. Чернігову очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер південно-східний 3-8 м/с. Температура вночі 4-6º тепла, вдень 20-22º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»