Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району  (станом на 14 год. 14 жовтня)

          Протягом 14 жовтня продовжують здійснюватись заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району. 

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          На цей час в приміщеннях 2 медичних закладів в смт Парафіївка Ічнянського район у та м. Прилуки залишається  91 особа. Психологами ДСНС надано психологічну допомогу 120 особам. Всього з початку робіт психологами надано первинну психологічну допомогу 2120 особам.                       

          Без газопостачання залишається 3737 абонентів  у 8 населених пунктах Ічнянського району (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Максимівка). До робіт з підключення газопостачання буде додатково залучено 73 особи та 13 од. техніки від структурних підрозділів ПАТ «Чернігівгаз». 

          Відновлено електропостачаня, водопостачаня та водовідведеня, стаціонарний телефонний зв'язок у всіх населених пунктах.

          Роботи з підключення населених пунктів до газопостачання продовжуються.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги постраждалому населенню. Зокрема, зосереджено 42 тони продуктів харчування, 8 тон одягу, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни.

          З метою недопущення мародерства в евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. На даний час у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони, до патрулювання залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших патрулів. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

          Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих груп.

          З початку виникнення надзвичайної ситуації місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт (шифер – 3 тис. шт., скло 400 м.кв., плівка 1 тис. м. кв., цементу – 5000 кг, брусу дерев’яного – 12 м.куб., фарба – 5500 кг, цвяхи – 300 кг).

           Робочими групами продовжується проведення комісійних обстежень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Обстежено 3529 об'єктів із 9713 (36,3%).

          З метою оцінки обстановки авіацією ДСНС України проводиться розвідка території арсеналу боєприпасів.

          Для гасіння окремих осередків горіння двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 129 скидів води (750 т), за добу здійснено 6 скидів води (48 т). Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг.

          Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою пожежних танків та наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції. Гасіння триває.

          Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів. Визначено місце та порядок розвантаження вибухонебезпечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу. Розпочато їх розвантаження. Організовано чергування 7 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

          Організовано обігрів та гаряче харчування населення у пункті обігріву в селищі Дружба.

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. Забезпечено реагування на 238 заявок від населення. З початку залучення перевірено та очищено від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт (с. Заудайка, с. Мала Дівиця, с. Обичів, с. Бурімка, с. Безбородьків,  с. Шиловичі, с. Монастирище, с. Вільшана, с. Коломійцево, с. Полова,  с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Левки, с. Городня,  с. Тарасівка. с. Гмирянка, с. Коршаки. м. Ічня, с. Лучківка, с. Червоне). З метою обстеження залізничних колій на наявність вибухонебезпечних предметів залучено піротехнічний розрахунок 8-го Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту МО України (5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки).

          Організовано заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців: встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки; розповсюдження спеціальних листівок стосовно порядку обов'язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів (всього розповсюджено 6395 шт.).

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 625 осіб,  136 одиниць техніки, у тому числі:

          від ДСНС – 271 особа та 82 од. техніки;

          від Нацполіції та Національної гвардії – 186 осіб та 18 од. техніки;

          від СБУ – 95 осіб та 23 од. техніки;

          від комунальних служб – 73 особи та 13 од. техніки.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації. Закрито повітряний простір у радіусі 30 км. На в'їздах до лісових масивів встановлено 14 шлагбаумів (10 – структурними підрозділами Держлісгоспу та 4 - на території Ічнянського національного природного парку).

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у місті Ічня функціонує штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»