Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          На Ічнянщині триває ліквідація надзвичайної ситуації: день четвертий

          Станом на ранок 12 жовтня обстановка на Ічнянщині стабілізувалась. Інтенсивність вибухів значно зменшилась (близько трьох вибухів на годину). Люди повертаються до своїх осель. Наразі в приймальних пунктах евакуації залишилися 122 особи, з них двоє дітей.

          Про це повідомили під час чергового засідання оперативного штабу під керівництвом заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка.

          Відновлено стаціонарний телефонний зв'язок у всіх населених пунктах, окрім села Тишківка. Продовжуються роботи з підключення населених пунктів до тепло-, газо- та електропостачання.

          З метою недопущення мародерства в евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання.

          Створенні спеціальні комісії для проведення обстеження збитків від пошкоджень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Місцеві органи влади вже створили резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

          Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження. Уже надійшло понад 180 заявок, 144 —виконані.

          Чергують 12 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

          Працюють пункти обігріву та гарячого харчування населення. Люди отримують гуманітарну допомогу, яка надходить як з міст та районів Чернігівщини, так і з інших областей.

          Уже можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках. 

          Нагадаємо, на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації працює «гаряча лінія» за номером (0462) 678-274 (в робочий час), 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).


          Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»