Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00  11 жовтня до 8:00 12 жовтня 2018 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме:   1 дорожньо-транспортну пригоду, 6 пожеж, 1 випадок виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

          Хід ліквідації  надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу в смт Дружба Ічнянського району:

          Протягом 12 жовтня продовжують здійснюватись заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          Через розгорнуті приймальні пункти евакуації було вивезено 4300 осіб, близько 8200 осіб виїхали самостійно. Місцевими органами влади організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога. Усього надано психологічну допомогу 1120 особам.

          Станом на 8 год. 12 жовтня обстановка стабілізувалась, інтенсивність вибухів значно зменшилась і на даний час складає 3 вибухи на годину. Населення почало повертатись до своїх осель.

          На цей час в приміщеннях  приймальних пунктів евакуації населення залишилось  122 особи.
          За добу психологами надано первинну психологічну допомогу 270 особам.                  

          Внаслідок влучання вибухонебезпечних предметів з моменту виникнення надзвичайної ситуації зареєстровано 14 пожеж, а саме: 1 на об’єкті (зерносушильна установка на території СТОВ «Інтер» в м. Ічня по вул.Бунівка, 168); 9 пожеж в житловому секторі (м.Ічня, вул.Дрофаня, 2; м.Ічня, вул.Дрофаня, 2А; м.Ічня, вул. Козацька, 1; с. Августівка Ічнянського району, вул. Вокзальна, 55; с.Августівка Ічнянського району, вул. Садова, №№53, 55, 62, 64, 66) та  4 осередки пожежі настилу в лісі на площі 3,1 га поблизу с.Августівка та поряд з територією арсеналу боєприпасів.

          Без газопостачання залишається 4795 абонентів  у 8 населених пунктах Ічнянського району (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Максимівка), без електропостачання залишаються 297 абонентів у 5 населених пунктах (с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка, с. Гейці). До робіт з підключення населених пунктів до електропостачання залучено 6 аварійно-відновлювальних бригад. На 12 жовтня заплановано відновлення електропостачання до всіх відключених населених пунктів, окрім частини с. Дружби, що живиться від електромережі арсеналу.

          Відновлено стаціонарний телефонний зв'язок у всіх населених пунктах, окрім с. Тишківка.

          Роботи з підключення населених пунктів до тепло-, газо- та електропостачання продовжуються.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги постраждалому населенню. Зазначена допомога надійшла з міст та районів Чернігівщини,  Миколаївської і Харківської областей, також передбачається з Вінницької, Полтавської, Сумської та Чернівецької областей. На цей час завезено 20 тон продуктів харчування та 2 тони бутильованої води.
          Крім цього, Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

          З метою недопущення мародерства в евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. На даний час  у 13 населених пунктах Ічнянського району до патрулювання залучено 21 пост, а саме: 15 автомобільних патрулів Нацполіції, та 6 піших спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії. Під охорону взято об’єкти критичної інфраструктури.

          Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих
          груп.

          Місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт  (2170 листів шиферу, 280 кв. м скла,  1 тис. кв. м плівки, 300 кг цвяхів).

          11 жовтня 2018 року проведено нараду з головами органів місцевого самоврядування про порядок проведення обстеження пошкоджених будинків та споруд та складання дефектних актів.

          З метою оцінки обстановки авіацією ДСНС України проводиться розвідка території арсеналу боєприпасів.

          Для гасіння окремих осередків горіння двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 46 скидів води (368 т), за минулу добу здійснено 25 скиди (200 т) Гасіння триває.

          Пожежно-рятувальними розрахунками організовано заправку водою  5 пожежних танків Міноборони (усього з початку робіт - 297 т, за минулу добу – 117 т).

          Організовано заповнення водою пожежних водоймищ Міноборони на технічній території арсеналу, за минулу добу заповнено –  200 т (всього з початку робіт – 240 т).

          Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження (м. Ічня, с. Августівка, смт Дружба, с. Гмирянка).

          Визначено місце та порядок розвантаження вибухонебечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу. Організовано чергування 12 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

          Організовано обігрів та гаряче харчування населення у пункті обігріву в селищі Дружба.

          Взагалі необхідно провести розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів м. Ічня та 38 населених пунктів, а також під’їзних шляхів до населених пунктів на території Ічнянського та Прилуцького районів, трас проходження комунікацій електро-, газо- та інших систем життєзабезпечення.

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. Забезпечено реагування на 144 заявки від населення (всього отримано 182 заявки), у ході робіт з розмінування виявлено та вилучено 576 вибухонебезпечних предметів. За минулу добу відпрацьовано 53 заявки в 10 населених пунктах, вилучено 144 вибухонебезпечні предмети. Обстежено 3 школи, 3 дитсадка, навально-виробничий комплекс та будинок людей похилого віку. У м. Ічня обстежено 1457 домогосподарств та 212 домогосподарств у 9 населених пунктах. Очищено всі автодороги до населених пунктів в межах 16 км зони. Обстежено 3 газорозподільні станції та близько 7 км газопроводу, а також 29 км лінії електропередач.

          Організовано заходи з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих мешканців:встановлення попереджувальних знаків з мінної небезпеки; розповсюдження спеціальних листівок стосовно порядку обов'язкових дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів; заплановано проведення занять в навчальних закладах Ічнянського району.

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено  701 особу,  150 одиниць техніки та 2 літаки АН-32П, у тому числі:

          ДСНС – 270 осіб, 77 од. техніки та 2 літаки АН-32П;

          Нацполіції – 153 особи та 25 од. техніки;

          Національної гвардії – 123 особи та 15 од. техніки;

          СБУ – 95 осіб та 23 од. техніки;

          від комунальних служб – 60 осіб та 10 од. техніки.

          На залізничній станції Прилуки чергує пожежний потяг та перебувають у готовності ще 7 потягів на залізничних станціях Укрзалізниці.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  А також, спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації, перекрито рух на автомобільних дорогах:

          1. Дорога Р-68 Ніжин-Ічня-Тростянець-Сокиринці (км 0+010-км 94+171) від с. Томашівка до м. Ічня та від с. Парафіївка до м. Ічня.

          2. Дорога Т-25-27 Бобровиця-Новий Биків-Ічня (км 74+390 – км 90+516) від перехрестя автомобільної дороги Р-67 (с. Монастирище) до Ічні,

          3. Автодорога Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки (км 25+100-км 79+000) від с. Плиски до м. Ічні та від перехрестя Н-07 (на обході прилук) до Ічні.

          Можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках. 
          Закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 678-274 (в робочий час), 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          При обласній державній адміністрації та в смт Парафіївка Ічнянського району працюють оперативні штаби, які  координують заходи з евакуації, дії залучених сил та засобів, надання допомоги населенню.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

          В с. Калитянське Козелецького району о 01 год. 41 хв. 11 жовтня водій автомобіля "BMW 530" здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав проїжджу частину поза межами пішохідного переходу на неосвітленій ділянці дороги. Внаслідок пригоди велосипедист, 1959 року народження, від отриманих ушкоджень помер на місці події.        

          Пожежі – 6, з них 3 пожежі в житловому секторі  та 3 загоряння в лісовому масиві на загальній площі 2 га.

          Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

          Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС в Чернігівській області о 15 год. 30 хв. 11 жовтня було знищено 1 мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено о 10 год. цього ж дня на відкритій території по вул. Зарічній, 5 в с. Сахнівка Менського району.

          Інші події – 1:

          11 жовтня проводились заходи щодо пошуку мешканки м. Чернігів Разумцевої О.П., 1951 року народження, яка 10 жовтня близько 16 год. 30 хв. заблукала у лісовому масиві біля с. Якубівка Чернігівського району. До пошукових робіт було залучено 40 чоловік та 10 одиниць техніки, 3 собаки, з яких від У ДСНС в області - 5 чоловік особового складу, 1 собака та 2 одиниці техніки. Станом на 02 год. 30 хв. 12 жовтня пошуки припинено, гр. Разумцеву О.П. не знайдено. Пошуки будуть продовжені 12 жовтня.

          Радіаційний фон:

          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 8-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 8 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

          Прогноз погоди:
          За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 11 жовтня до 20 години 12 жовтня очікується мінлива хмарність без опадів, вночі та вранці слабкий туман. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 2-7º тепла, вдень 15-20º тепла.
          По Чернігову мінлива хмарність, без опадів. Температура вночі 4-6º тепла, вдень 17-19º тепла.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»