Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Ічнянщина: триває відновлення території

          На засіданні обласного оперативного штабу з ліквідації наслідків вибухів на військових складах на Ічнянщині, який постійно працює безпосередньо на місці події, вчора ввечері, 10 жовтня, мова йшла про поступове відновлення території.

          Виконуюча обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко наголосила:

          – Необхідно оперативно всім відповідним службам спрацювати так, щоб люди якнайшвидше змогли повернутися до своїх домівок. Має бути відновлене електро- та газопостачання. Зрозуміло, що необхідно провести значний комплекс робіт з перевірки газових мереж. На це даємо максимум 5 діб. Першочергове завдання – люди мають бути з теплом.

          Також Юлія Анатоліївна акцентувала на важливості вчасної медичної, а також психологічної допомоги жителям постраждалих населених пунктів. Потреба є у відновленні помешкань, а також очищенні прилеглих до арсеналу територій від наслідків вибухів боєприпасів.

          З метою розмінування території Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом затверджено План очищення 16-кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів, яким визначені першочергові заходи з очищення 79 тисяч гектарів території піротехнічними підрозділами ДСНС. Роботи планується завершити до 15 грудня цього року.

          Наразі на місці події виконує завдання 21 піротехнічний розрахунок ДСНС загальною чисельністю 110 осіб особового складу та 40 одиниць техніки.

          Підрозділи піротехніків здійснюють заходи щодо розмінування території у населених пунктах: м. Ічня, смт Дружба, сіл Августівка та Гмирянка.

          Забезпечено реагування на 54 заявки від населення, у ході робіт з розмінування виявлено та вилучено 432 вибухонебезпечних предмета.

          Всього до проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації залучено близько тисячі осіб та 216 одиниць техніки.

          На випадок ускладнення оперативної обстановки утримується в резерві 110 осіб та 23 одиниці пожежної техніки ДСНС та 7 пожежних потягів Укрзалізниці.

          Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
          з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»