Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району (станом на 14 год. 11 жовтня)

          Протягом 11 жовтня продовжують здійснюватись заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.
          Через розгорнуті приймальні пункти евакуації було вивезено 4300 осіб, близько 8200 осіб виїхали самостійно. Місцевими органами влади організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога. Усього надано психологічну допомогу 850 особам.

          Станом на 20 год. 10 жовтня обстановка стабілізувалась, інтенсивність вибухів значно зменшилась і на 10 год. 11 жовтня складала 10-15 вибухів на годину. Населення почало повертатись до своїх осель.

          Станом на 12 год. 11 жовтня в приміщеннях 9 приймальних пунктів евакуації населення залишилось 564 особи, з них 26 дітей. За добу психологами надано первинну психологічну допомогу 350 особам.                

          Внаслідок влучання вибухонебезпечних предметів з моменту виникнення надзвичайної ситуації зареєстровано 12 пожеж, а саме: 1 на об’єкті (зерносушильна установка на території СТОВ «Інтер» в м. Ічня по вул.Бунівка, 168); 9 пожеж в житловому секторі (м.Ічня, вул.Дрофаня, 2; м.Ічня, вул.Дрофаня, 2А; м.Ічня, вул.Козацька, 1; с. Августівка Ічнянського району, вул. Вокзальна, 55; с.Августівка Ічнянського району, вул. Садова, №№53, 55, 62, 64, 66) та 2 осередки пожежі настилу в лісі на площі 2 га поряд з територією арсеналу боєприпасів.

          Без газопостачання залишається 5131 абонент  в 11 населених пунктах Ічнянського району (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка,  с. Крупичполе, с. Бурімка, с. Заудайка, с. Монастирище, с. Обичів, с. Максимівка), без електропостачання залишаються 297 абонентів у 5 населених пунктах (с. Августівка, с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка,  с. Гейці).

          Роботи з підключення населених пунктів до тепло-, газо- та електропостачання продовжуються.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги постраждалому населенню. Зазначена допомога надійшла з міст та районів Чернігівщини, Миколаївської та Харківської областей. Також, передбачається надання гуманітарної допомоги з Вінницької, Полтавської та Сумської областей.

          Є попередня домовленість з Печерською райдержадміністрацією у м. Києві про доставку вкрай важливих речей для жителів Ічнянщини.

          Крім цього, Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

          З метою недопущення мародерства в евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. Так, у 13 населених пунктах Ічнянського району до патрулювання залучено 32 пости, а саме: 15 автомобільних патрулів Нацполіції, 1 автомобільний патруль Нацгвардії та 15 піших спільних патрулів Нацполіції та Нацгвардії. Під охорону взято об’єкти критичної інфраструктури.

          Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих груп.

          Місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт  (шифер – 2 тис. шт., скло 400 кв. м, плівка 1 тис. кв. м, лист оцинкований – 100 шт., цвяхи – 50 кг).
          11 жовтня 2018 року проведено нараду з головами органів місцевого самоврядування про порядок проведення обстеження пошкоджених будинків та споруд та складання дефектних актів.

          З метою оцінки обстановки авіацією ДСНС України проводиться розвідка території арсеналу боєприпасів.

          Для гасіння окремих осередків горіння двома літаками АН-32П з початку робіт здійснено 32 скиди води (256 т). З 7 год. 11 жовтня здійснено 11 скидів води (88 т). Гасіння триває.

          Пожежно-рятувальними розрахунками організовано заправку водою 4 пожежних танків Міноборони (за минулу добу заправлено 60 т води, усього з початку робіт - 180 т).

          Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження (м. Ічня, с. Августівка, смт Дружба, с. Гмирянка).

          Визначено місце та порядок розвантаження вибухонебечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу. Організовано чергування 12 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

          Взагалі необхідно провести розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів м. Ічня та 38 населених пунктів (смт Дружба, с. Августівка, с. Дзюбівка, с. Лучківка, с. Воронівка, с. Безводівка,  с. Тишківка, с. Гейці, с. Коломійцеве, с. Буди, с. Грабів, с. Червоне,                             с. Коршаки, с. Киколи, с. Заудайка, с. Хаєнки, с. Гмирянка, с. Сезьки,с. Пелюхівка, с. Веприк,  с. Монастирище, с. Безбородьків, с. Шиловичі,  с. Бурімка, с. Гужівка, с. Городня, с. Ольшана, с. Нова Ольшана, с. Тарасівка, с. Левки, с. Полова, с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Радьківка, смт Мала Дівиця, с. Обичів, с. Заудайка), а також під’їзних шляхів до населених пунктів на території Ічнянського та Прилуцького районів, трас проходження комунікацій електро-, газо- та інших систем життєзабезпечення.

          На місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. На цей час забезпечено реагування на 145 заявок від населення (з 8 год. 11 жовтня відпрацьовано 11 заявок), у ході робіт з розмінування виявлено та вилучено  432 вибухонебезпечні предмети.

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 702 особи,  178 одиниць техніки та 2 літаки АН-32П, у тому числі:

          ДСНС – 270 осіб, 77 од. техніки та 2 літаки АН-32П;

          Нацполіції – 153 особи та 25 од. техніки;

          Національної гвардії – 123 особи та 15 од. техніки;

          СБУ – 110 осіб та 23 од. техніки;

          від комунальних служб – 46 осіб та 38 од. техніки.

          Також, на випадок ускладнення оперативної обстановки утримується в резерві 110 осіб та 23 одиниці пожежної техніки. На залізничній станції Прилуки чергує пожежний потяг та перебувають у готовності ще 7 потягів на залізничних станціях Укрзалізниці.

          Для попередження надзвичайних ситуацій тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».  А також, спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації, перекрито рух на автомобільних дорогах:

          1. Дорога Р-68 Ніжин-Ічня-Тростянець-Сокиринці (км 0+010-км 94+171) від с. Томашівка до м. Ічня та від с. Парафіївка до м. Ічня.

          2. Дорога Т-25-27 Бобровиця-Новий Биків-Ічня (км 74+390 – км 90+516) від перехрестя автомобільної дороги Р-67 (с. Монастирище) до Ічні,

          3. Автодорога Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки (км 25+100-км 79+000) від  с. Плиски до м. Ічні та від перехрестя Н-07 (на обході прилук) до Ічні.

          Можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ,  Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках. 
          Закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

          На базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 678-274 (в робочий час), 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

          При обласній державній адміністрації та в смт Парафіївка Ічнянського району працюють оперативні штаби з ліквідації надзвичайної ситуації, які  координують заходи з евакуації, дії залучених сил та засобів, надання допомоги населенню.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони України та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»