Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в  смт Дружба Ічнянського району(станом на 17 год. 30 хв.)

          Протягом 10 жовтня продовжують здійснюватись заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів в смт Дружба Ічнянського району.

          На даний час продовжуються вибухи боєприпасів, хоча їх інтенсивність зменшилась.

          Загиблих та постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано.

          Основні зусилля було зосереджено на евакуації населення з небезпечної зони, для чого було введено в дію план евакуації.

          Завдяки своєчасному оповіщенню населення та оперативному залученню 35 автобусів було проведено евакуацію близько 12,5 тис. осіб з м. Ічня та 36 населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні:

          - Ічнянський район: м. Ічня, смт Дружба, села Августівка, Безводівка, Буди, Грабів, Лучківка, Пелюхівка, Червоне, Бурімка, Безбородьків, Шиловичі, Ольшана, Нова Ольшана, Тарасівка, Гмирянка, Городня, Гужівка, Заудайка, Коршаки, Монастирище, Веприк, Сезьки, Гейці, Дзюбівка, Коломійцеве, Тишківка, Хаєнки, Воронівка, Киколи.

          - Прилуцький район: села Лісові Сорочинці, Стрільники, Обичів, Заудайка, Радьківка, Колісники, Левки.

          Через розгорнуті приймальні пункти евакуації було вивезено 4300 осіб, близько 8200 осіб виїхали самостійно.

          Особливу увагу приділено вивезенню інвалідів та людей похилого віку, для їх транспортування були задіяні 6 автомобілів швидкої медичної допомоги, автобус та 3 бронеавтомобілі Нацгвардії. Загалом було вивезено в безпечні місця 86 осіб.

          З Ічнянської центральної районної лікарні до інших медичних закладів було евакуйовано 163 хворих.

          Для прийому евакуйованого населення підготовлено понад 3 500 місць в приміщеннях шкіл, будинків культури та інших закладів, в яких розміщені 1170 осіб.

          Місцевими органами влади організовано харчування евакуйованого населення, надається медична та психологічна допомога. Усього надано психологічну допомогу 700 особам.

          Організовано видачу гуманітарної допомоги постраждалому населенню. Зазначена допомога надійшла з Миколаївської облдержадміністрації. Також, передбачається надання гуманітарної допомоги з Вінницької, Полтавської, Сумської та Харківської областей.

          На цей час завезено 6 т продуктів харчування та 1 т бутильованої води.

          Крім цього, Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

          В евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання, під охорону взято об’єкти критичної інфраструктури.

          На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

          Залишаються відключеними від газопостачання 5435 абонентів  в 11 населених пунктах Ічнянського району (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе,  с. Бурімка, с. Заудайка,с. Монастирище, с. Обичів, с. Максимівка), без електропостачання мешканці 6  населених пунктів (смт Дружба, с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка, с. Гейці).

          Проводяться роботи з підключення населених пунктів до тепло- та електропостачання.

          Для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення створено 30 робочих
          груп у складі 150 чол. Обстеженню підлягає 9704 будівлі.

          Для відновлення ушкоджених будинків місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів (шифер – 2 тис. шт., скло 400 кв. м, плівка 1 тис. кв. м, лист оцинкований – 100 шт., цвяхи – 50 кг).

          З метою оцінки обстановки в осередку пожежі авіацією ДСНС проведено розвідка території військових складів.

          Для гасіння окремих осередків горіння двома літаками АН-32П здійснено 13 скидів води (104 тонни).

          Пожежно-рятувальними розрахунками організовано заправку водою 4 пожежних танків Міноборони  (180 тон).

          Силами ДСНС надавалася допомога військовим у гасінні пожеж на технічній території арсеналу. Пожежно-рятувальними підрозділами ліквідовано пожежі складів № 8 та № 9 (залучалось  4 пожежно-рятувальних відділення).

          З метою розмінування території Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом  затверджено План очищення 16-ти кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів.

          Планом визначено першочергові заходи з  очищення 79 тис. гектарів території піротехнічними підрозділами ДСНС, які планується завершити
          до 15 грудня 2018 року.

          Взагалі необхідно провести розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів м. Ічня та 38 населених пунктів (смт Дружба, с. Августівка, с. Дзюбівка, с. Лучківка, с. Воронівка, с. Безводівка, с. Тишківка, с. Гейці, с. Коломійцеве, с. Буди, с. Грабів, с. Червоне, с. Коршаки, с. Киколи, с. Заудайка, с. Хаєнки, с. Гмирянка, с. Сезьки, с. Пелюхівка, с. Веприк,  с. Монастирище, с. Безбородьків, с. Шиловичі, с. Бурімка, с. Гужівка, с. Городня, с. Ольшана, с. Нова Ольшана, с. Тарасівка, с. Левки, с. Полова, с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Радьківка, смт Мала Дівиця, с. Обичів, с. Заудайка), а також під’їзних шляхів до населених пунктів на території Ічнянського та Прилуцького районів, трас проходження комунікацій електро-, газо- та інших систем життєзабезпечення.

          На місці події виконує завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів 21 піротехнічний розрахунок ДСНС загальною чисельністю 110 чол. особового складу та 40 од. техніки.

          На цей час забезпечено реагування на 54 заявки від населення, у ході робіт з розмінування виявлено та вилучено 432 вибухонебезпечні предмети.

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено близько 1 тис. чол. ,  216 одиниць техніки та 2 літаки АН-32П, у тому числі:

          ДСНС – 260 осіб, 75 од. техніки та 2 літаки АН-32П;

          Нацполіції – 467 осіб та 66 од. техніки;

          Національної гвардії – 100 осіб та 14 од. техніки;

          СБУ – 110 осіб та 23 од. техніки;

          від комунальних служб – 46 осіб та 38 од. техніки.

          На випадок ускладнення оперативної обстановки утримується в резерві 110 осіб та 23 одиниці пожежної техніки та 7 пожежних потягів Укрзалізниці.
           

          Тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня».

          Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації, перекрито рух на автомобільних дорогах:

          1. Дорога Р-68 Ніжин-Ічня-Тростянець-Сокиринці (км 0+010-км 94+171) від с. Томашівка до м. Ічня та від с. Парафіївка до м. Ічня.

          2. Дорога Т-25-27 Бобровиця-Новий Биків-Ічня (км 74+390 – км 90+516) від перехрестя автомобільної дороги Р-67 (с. Монастирище) до Ічні,

          3. Автодорога Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки (км 25+100-км 79+000) від с.Плиски до м. Ічні та від перехрестя Н-07 (на обході прилук) до Ічні.

          Можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках. 

          Закрито повітряний простір у радіусі 30 км.
           

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають. ДСНС України спільно з Міноборони та іншими центральними і місцевими органами влади вживає всіх необхідних заходів з мінімізації наслідків надзвичайної ситуації.

          Довідково: Площа території арсеналу складає 682 га, з яких 402 га – технічна територія, на якій розташовано 128 місць зберігання боєприпасів.
          На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тон боєприпасів.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»