Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території арсеналу боєприпасів військової частини А 1479 в  смт Дружба Ічнянського району (станом на 12 год.)

          Протягом 10 жовтня продовжують здійснюватись заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, яка сталася внаслідок пожежі та подальшої детонації боєприпасів на території арсеналу боєприпасів військової частини А1479 в смт Дружба Ічнянського району.

          На даний час загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не зареєстровано.

          Загалом з самого початку проведено евакуацію близько 12,5 тис. осіб з м. Ічня та прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні.

          Через розгорнуті приймальні пункти евакуації вивезено 4300 осіб, близько 8200 осіб виїхали самостійно. На даний час працюють  11 приймальних пунктів евакуації, в приміщеннях яких розміщено 2355 осіб. У всіх евакопунктах організовано харчування населення, надається медична та психологічна допомога. Надано психологічну допомогу 540 особам.

          Хворих (163 особи) з Ічнянської центральної районної лікарні м. Ічня тимчасово переведено до лікувального закладу смт Парафіївка.

          Товариством Червоного Хреста України частково забезпечено евакуйоване населення ковдрами, постільною білизною, одноразовим посудом, теплим одягом та гігієнічними наборами.

          В смт Парафіївка Ічнянського району розгорнуто штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

          Для забезпечення функціонування наметового містечка встановлено  8 наметів.

          Організовано патрулювання 13 населених пунктів Ічнянського району залучено 36 нарядів правоохоронців (21 патруль Нацполіції і 15 спільних нарядів Нацполіції,  НГУ та Міноборони).

          З метою оцінки обстановки в осередку пожежі авіацією ДСНС здійснюється авіаційна розвідка технічної території арсеналу.

          Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено понад  1 тис. чол. та    212 одиниць техніки, у тому числі:

          ДСНС – 257 осібта 63 од. техніки;

          Нацполіції – 482 осіб та 68 од. техніки;

          Національної гвардії – 114 осіб та 9 од. техніки;

          СБУ – 110 осіб та 23 од. техніки;

          від комунальних служб – 46 осіб та 38 од. техніки.

          На випадок ускладнення оперативної обстановки сформовано резерв пожежно-рятувальних сил чисельністю 109 осіб та 23 одиниці пожежної техніки (м. Київ, Київська, Сумська та Полтавська області), приведені в готовність медичні літак і вертоліт.

          Організовано чергування пожежного потягу в м. Прилуки.

          Протягом 9-10 жовтня підрозділами ДСНС України ліквідовано 5 пожеж у місті Ічня та с. Августівка за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів. Врятовано 16 осіб (з них 2 дітей) з 5-ти кілометрової зони ураження  (с. Августівка).

          Здійснено 3 скиди води літаком АН-32П.

          Пожежно-рятувальними розрахунками організовано заправку водою4 пожежних танків Міноборони на технічній території арсеналу.

          Розпочалася операція з обстеження та розмінування території та під’їзних шляхів. Територію прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти в 16 кілометровій зоні, які потребують першочергового обстеження. Піротехнічними підрозділами забезпечено реагування на 48 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів місцевим населенням. Взагалі необхідно провести розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів м. Ічня та 38 населених пунктів (смт Дружба, с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Лучківка, с. Воронівка, с. Безводівка, с. Тишківка, с. Гейці, с. Коломійцеве, с. Буди, с. Грабів, с. Червоне, с. Коршаки, с. Киколи,  с. Заудайка, с. Хаєнки, с. Гмирянка, с. Сезьки, с. Пелюхівка, с. Веприк, с. Монастирище, с. Безбородьків, с. Шиловичі, с. Бурімка, с. Гужівка,  с. Городня, с. Ольшана, с. Нова Ольшана, с. Тарасівка, с. Левки, с. Полова, с. Колісники, с. Лісові Сорочинці, с. Стрільники, с. Радьківка, смт Мала Дівиця, с. Обичів, с. Заудайка), а також під’їзних шляхів до населених пунктів на території Ічнянського та Прилуцького районів, трас проходження комунікацій електро-, газо- та інших систем життєзабезпечення.

          Місцевими органами влади відновлено газопостачання об’єктів соціальної сфери та об’єктів, в яких розміщено евакуйованих громадян.

          Залишаються відключеними від газопостачання 5435 абонентів в 11 населених пунктах Ічнянського району (м. Ічня, с. Гмирянка, с. Іржавець, с. Гужівка, с. Рожнівка, с. Крупичполе,  с. Бурімка, с. Заудайка,с. Монастирище, с. Обичів, с. Максимівка), без електропостачання залишаються 1016 абонентів у 7 населених пунктах  (м. Ічня, с. Августівка,  с. Дзюбівка, с. Тишківка, с. Коломійцівка, с. Киколи, с. Хаєнки).

          Проводяться роботи з підключення населених пунктів до тепло та електропостачання продовжуються.

          Створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт (шифер – 2 тис. шт.,
          скло 400 кв.м, плівка 1 тис. кв. м, лист оцинкований – 100 шт., цвяхи – 50кг).

          Тимчасово припинено рух потягів через станцію «Ічня». В резерві знаходяться 7 пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.

          Спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації, перекрито рух на автомобільних дорогах:
          1. Дорога Р-68 Ніжин-Ічня-Тростянець-Сокиринці (км 0+010-км 94+171) від с. Томашівка до м. Ічня та від с. Парафіївка до м. Ічня.
          2. Дорога Т-25-27 Бобровиця-Новий Биків-Ічня (км 74+390 – км 90+516) від перехрестя автомобільної дороги Р-67 (с. Монастирище) до Ічні,
          3. Автодорога Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки (км 25+100-км 79+000) від с.Плиски до м. Ічні та від перехрестя Н-07 (на обході прилук) до Ічні.

          Можливий вільний проїзд дорогами: М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ, Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин, Н-07 Київ-Суми-Юнаківка в обох напрямках. 

          Закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

          Роботи з ліквідації НС будуть тривають.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»