Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Наталія Романова: Потрібно консолідувати спільні зусилля органів влади і громадських організацій у продовженні розвитку національно-патріотичного виховання


          14 червня в Семенівському районі відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді при обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації, голови Координаційної ради Наталії Романової.

          У заході взяли участь члени Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при обласній державній адміністрації, Семенівській, Городнянській, Корюківській, Новгород-Сіверській, Ріпкинській районних державних адміністраціях, Сновській міській раді.

          Перед початком засідання ради присутні поклали квіти до меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Ігорю Кистерному, яка розміщена на Семенівській гімназії №2.

          Також учнями гімназії була проведена екскурсія по учбовому закладу. Далі гостям запропонували переглянути показові виступи дітей Семенівського районного осередку Чернігівської обласної федерації Хортингу СК Клейнод.

          Засідання координаційної ради розпочалось із хвилини мовчання за загиблими 40 десантниками 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членами екіпажу, літак яких підбили терористи 14 червня 2014 року.

          - Подвиг Героїв має нас спонукати до активних дій, об’єднання спільних зусиль, спрямованих на національно-патріотичне виховання, насамперед, дітей та молоді, - наголосила Наталія Романова.

          На початку засідання ради присутніх у залі привітав в.о. голови районної державної адміністрації Станіслав Черниш.

          Про реалізацію концепції національно-патріотичного виховання в Семенівському районі доповідав методист методичного кабінету дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Семенівської міської ради Іван Курпас.

          Досвідом роботи у сфері національно-патріотичного виховання молоді Городнянського району поділилась заступник голови Тетяна Захарченко.

          Про досвід діяльності громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» у сфері національно-патріотичного виховання молоді та виставкову експозицію «Сіверщина. Блокпост пам’яті» розповіла Раїса Шанська, представник громадської організації «Єдина родина Чернігівщини».

          Ділились своїм досвідом про діяльність у сфері національно-патріотичного виховання і інші члени Координаційних рад області, члени громадських організацій і запрошені.

          - Потрібно консолідувати спільні зусилля органів влади і громадських організацій у продовженні розвитку справи, розширити заходи з метою охоплення більшої кількості дітей по школах і дошкільних закладах,- підсумувала заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Наталія Андріївна висловила слова щирої подяки громадським організаціям, які активно долучились до Всесвітньої акції на підтримку незаконно ув'язненого бранця Кремля Олега Сенцова, продемонструвавши всьому світові нашу чітку й непохитну позицію.

          Далі, за планом перебування в Семенівському районі гості відвідали захід «Військово-патріотична гра» поблизу с. Залізний Міст Семенівського району.

          Цей захід присвячений 100-річчю початку національно-визвольних змагань в Україні та реалізується Сосницькою районною молодіжною громадською організацією Спортивний клуб «Анти» за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

          У рамках проекту для 60 учасників з різних районів Чернігівської області будуть проведені історичні лекції, заняття з основ надання першої медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, індивідуальної тактики, зброєзнавства, топографії, тактики легкої піхоти для малих підрозділів, топографії, саперної справи тощо. Також учасники переглянуть та обговорять фільм Кіборги, пограють в Теренову гру та Страйкбол.

          Крім того, гості району відвідали базу занять з хортингу поблизу с. Залізний Міст. 

          За інформацією Семенівської
          районної державної адміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»