Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           

          ПОДІЇ

          Назад

          "Кавер-фест 2019 на Голубих озерах"

          У період 19-21 липня 2019 року в с. Олешня Ріпкинського району було проведення Міжнародного молодіжного фестивалю «Кавер-фест 2019 на Голубих озерах».
          З метою запобігання загибелі людей на воді з 19-21 липня було організоване постійне чергування рятувальної служби на території проведення заходу на березі озера.

           
           

          Заходи до Дня рятівника

          13 вересня 2019 року водолаз Бондар І.Г. та моторист-стерновий Лоза В.М. прийняли участь у заході присвяченому Дню рятівника, який пройшов в обласному Палаці дітей та юнацтва.

           
          Роз’яснювально-профілактична робота
           
          29 жовтня 2019 року фахівці Чернігівської обласної рятувально-водолазноїслужби провели роз’яснювально-профілактичну роботу по поведінці на водних об’єктах та ознайомлення з професією «Водолаз» серед дітей Старобілоуської загальноосвітньої школи.
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
          21 січня 2020 року відповідно до Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Чернігівської області у зимовий період 2019/2020р. Чернігівська обласна рятувально-водолазна служба організувала проведення занять з безпечної поведінки на льоду та водоймах у Старобілоуській загальноосвітній школі.

          29 січня 2020 року фахівці Чернігівської обласної рятувально-водолазноїслужби провели роз’яснювально-профілактичну роботу по поведінці на водних об’єктах та ознайомлення з професією «Водолаз» серед дітей Новгород-Сіверської та Прилуцької загальноосвітніх шкіл.

          04 лютого 2020 року Чернігівська обласна рятувально-водолазна служба в смт Сосниця організувала проведення «Занять з безпечної поведінки на льоду та водоймах» у Сосницькій гімназії імені О.П.Довженка.
          18 лютого 2020 року відповідно до Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Чернігівської області у зимовий період 2019/2020р. Чернігівська обласна рятувально-водолазна служба організувала проведення занять в загальноосвітній школі №13 в м. Прилуки.
          26 лютого  2020 року відповідно до Плану заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Чернігівської області було проведено роз’яснювально-профілактичну роботу по поведінці на водних об’єктах та ознайомлення з професією «Водолаз» в Сосницькому сільськогосподарскому технікумі
          03 березня 2020 року фахівцями Чернігівської рятувальної станції  проведено роз’яснювально-профілактичну роботу по поведінці на водних об’єктах та ознайомлення з професією «Водолаз» з учнями школи №28 (м. Чернігів)
           
          04 березня 2020 року фахівцями Новгород-Сіверської рятувальної станції  проведено роз’яснювально-профілактичну роботу по поведінці на водних об’єктах та ознайомлення з професією «Водолаз» серед учнів Новгород-Сіверської ЗОШ №2

          Працівники Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби забезпечували безпеку під час святкування "Водохрещення"

          19 січня 2020 року з метою забезпечення заходів безпеки під час святкування "Водохрещення" у місцях проведення свята на водоймах було організовано чергування рятувальників з рятувальними засобами для надання допомоги на воді. Було надано допомогу 6 особам.

          Чернігівська рятувальна станція

          Сосницька рятувальна станція
          Прилуцька рятувальна станція
           
          Остерська рятувальна станція
          Новгород-Сіверська рятувальна станція
           

          03 березня знайдено тіло одного з рибалок, що зникли 28 лютого у Київському морі. Пошукові роботи другого рибалки проводились 4 березня

          В р. Дніпро біля с. Лошакова Гута Козелецького району об 11 год. 40 хв. 03 березня фахівцями групи піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України в області піднято на поверхню з води  тіло  мешканця  м. Київ, 1960 року народження, який разом зі ще одним рибалкою вийшли на човні «Прогрес» в акваторію Київського водосховища на риболовлю і зникли. Причина та обставини смерті встановлюються. 

          Всього до пошукової операції 3 березня було залучено 55 чоловік та 11 одиниць техніки, з них від ДСНС — 14 чоловік та 5 одиниць техніки, зокрема, було задіяно вертоліт H-225 Super Puma.

          Поблизу с. Лошакова Гута Козелецького району  у межах акваторії Київського водосховища 4 березня проводились роботи щодо пошуку   ще одного рибалки, 1963 року народження. Станом на 18 год. пошукові роботи призупинено, зниклого не виявлено. Загалом обстежено 20 кв. км водної поверхні, 400 кв. м дна та 3,5 км прибережної смуги у районі події. До пошукових робіт 04 березня залучалися 21 чоловік (2 водолази), 7 плавзасобів, 5 одиниць техніки. Продовження пошукових робіт заплановане на 05 березня.

           

          27 червня 2020 року були проведені навчання, на яких відпрацьовані дії з рятування потопаючого на воді

           Заняття відбувались на р. Десна в районі міського пляжу "Золотий берег" , що в обласному центрі.

          За тактичним задумом навчать посеред річки з власної необережності за борт човна випав рибалка та почав тонути. Його крики про допомогу почули пересічні громадяни і викликали рятувальників.

          Оперативно до місця пригоди прибули підрозділи Аварійно-рятувального загону спецпризначення, зокрема рятувальне відділення на автомобілі САРМ–Л з надувним човном «ШТОРМ - 450», фахівці відділення підводного розмінування групи піротехнічних робіт, а також водолази обласної водолазно-рятувальної станції.

          За допомогою моторного човна рятувальники дістались потопаючого, скориставшись рятувальним кругом підняли його з води на борт плавзасобу та транспортували до берега. Загалом у тренуваннях взяли участь 21 чоловік особового складу та 4 одиниці спеціальної техніки.

          За підсумками тренувань всі поставлені завдання були відпрацьовані в повному обсязі на загальну оцінку "Добре". 

          0008.JPG     0003.JPG 
          0002.JPG     0001.JPG 
          0004.JPG     0005.JPG 
          0006.JPG     0007.JPG

           

          Протягом березня 2021 року проводились заняття з техніки безпеки на воді в школах міст Прилуки, Остер, Новгород-Сівеський та смт Сосниця

          в м. Прилуки 

           

          в м. Остер

            

           

          в смт Сосниця

            

           

          в м. Новгород-Сіверський

           

          У травні 2021 року, перед початком купального сезону, водолази перевіряють дно річки на міському пляжі "Золотий берег"

           

           

          6 травня 2021 року були проведені спільні навчаня з війсковими водолазами в\ч Т-0500

           

           

          01 червня 2021 року проведене заняття з питань безпеки на воді  зі школярами загальноосвітньої школи №28 (м. Чернігів).

           

           

           

          02 червня проведене заняття зі студентами Національного університету «Чернігівська політехніка» з питань безпеки на воді

           

           

           

          15 травня 2021 року проведене водолазне обстеженя пляжу КЗ "Удайцівський навчально-реабілітаційний центр" в с. Удайці Прилуцького району

           

          25 та 26 червня 2021 року з метою запобігання загибелі людей на воді під час проведення чемпіонату Чернігівськоі області з веслуваня на байдарках та каное було організоване постійне чергування рятувальної служби на території проведення заходу.

           
           
           

          09-11 липня 2021 року з метою запобігання загибелі людей на воді під час проведення свята Івана Купала на Голубих озерах в с.Олешня Чернігівського району (Добрянська ТГ)  було організоване постійне чергування рятувальної служби на території проведення заходу.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
          19 липня проводились роботи щодо пошуку дівчинки, 2011 року народження, яка потонула на р.Десна біля с.Авдіївка Чернігівського району (Куликівська ТГ),
           
           
           
           

          Працівники Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби забезпечували безпеку під час святкування "Водохрещення"

          19 січня 2022 року з метою забезпечення заходів безпеки під час святкування "Водохрещення" у місцях проведення свята на водоймах було організовано чергування рятувальників з рятувальними засобами для надання допомоги на воді.

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»