Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Герої Дебальцевого, Герої АТО. Чернігівщина пам’ятає


          Три роки тому тривожні новини до родичів 13-го окремого мотопіхотного батальйону почали надходити під час відзначення річниці під Крутами. Історія пішла на друге коло. Бійці не виходили на зв'язок. Точилися запеклі бої під Вуглегірськом та Дебальцевим. Там навічно залишилися 20 синів Чернігівщини.

          Кожного поіменно на головній площі області згадали у річницю виведення українських військових з Дебальцевого, 17 лютого.

          Чернігівці схилили голови у хвилині мовчання та поклали квіти до меморіальних стел пам’яті Герої АТО та Героїв Небесної Сотні.

          Заупокійну літію за загиблими відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату протоієрей Роман Кіник.

          Далі пам’ятні заходи продовжились в обласному філармонійному центрі фестивалiв та концертних програм.

          — У той час Чернігівська облдержадміністрація стала місцем діалогу. Родини бійців 13-й окремого мотопіхотного батальйону прагнули ротації. Цей батальйон є феноменом військової справи: створений, як кажуть, «з нуля», виконав завдання на всі сто відсотків. Та, на превеликий біль, поніс тяжкі втрати,— зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації  Сергій Болдирев.

          За патріотизм та мужність, проявлені під час проведення антитерористичної операції та з нагоди річниці подій під містом Дебальцеве Донецької області Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено командира взводу мотопіхотної роти 13-го мотопіхотного батальйону, капітана Сергія Попова. Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено командиру взводу зв’язку – начальнику зв’язку 13-го мотопіхотного батальйону, старшому лейтенанту Ігорю Андрійченку.

          Також для покращення матеріально-технічного забезпечення 13-й окремий мотопіхотний батальйон отримав бензопили.

          Варто зазначити, що в області діє Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, на фінансування заходів якої у 2018 році передбачено 1,3 мільйона гривень, а також Програма покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області — 2,4 мільйона гривень на поточний рік.

           Завершилися заходи зі вшанування Героїв на міському кладовищі «Яцево».

          Цього ж дня в останню путь чернігівці провели бійця 58 бригади Дмитра Сискова, який загинув 12 лютого поблизу села Кримське на Луганщині.

          Департамент інформаційної діяльності
          та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»