Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          ІНФОРМАЦІЯ

          про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території  області за період з 8:00  20 січня до 8:00  21 січня 2018 року

          Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 3 пожежі. Внаслідок цих подій постраждало 7 осіб.

          Стан доріг:
          - Для забезпечення безаварійного руху транспорту на автодорогах області працювало 149 одиниць техніки та 178 працівників від ДП «Чернігівський облавтодор».
          Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту   забезпечений.
          - Для надання допомоги власникам автотранспортних засобів щодо вивільнення їх із снігових заметів та забезпечення руху транспорту зареєстровано  8 випадків  залучення підрозділів управління ДСНС України у Чернігівської області, надана допомога 11 пасажирам та водіям.
          - Внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро 20 січня стався перелив ґрунтової дороги в смт Радуль Ріпкинського району на ділянці 30 м, глибиною до 15 см, який порушив сполучення з вулицями: Дніпровська, Новікова, Набережна, Гоголя та провулком Паромний. На зазначених вулицях проживають 46 чоловік. Підтоплення домогосподарств та будівель немає. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності.
          - На р. Десна в м. Новгород-Сіверський о 08 год. 20 січня зведено понтонний міст. Автотранспортне сполучення між м. Новгород-Сіверський та   с. Бирине, с. Прокопівка і с. Підгірне, Новгород-Сіверського району відновлено.

          Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення- 1:
          - Станом на 20 год. 20 січня електропостачання 33 населених пунктів області (Ічнянський район – 9, Коропський район – 1, Корюківський – 11, Менський – 3, Новгород-Сіверський – 5, Прилуцький – 4), яке було порушено 19-20 січня внаслідок складних погодних умов, відновлено в повному обсязі.
          Аварійно-відновлювальні роботи проводилися силами районних електромереж (36 бригад, 43 од. техніки, 104 працівники).
          - На 6 год. 21 січня внаслідок складних погодних умов в ніч з 20 на 21 січня сталося часткове відключення ЛЕП 10 кВ. Без електропостачання  залишилися 2 населені пункти в Менському районі.
          Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами районних електричних мереж.
          - В м. Прилуки, по вул. Галаганівській, 29 19 січня о 18 год. 15 хв. відбулося руйнування каналізаційного колектору діаметром 800 мм (перебуває на балансі КП "Прилукитепловодопостачання"). Глибина залягання колектору 12-14 м.
          Станом на 6 год. 00 хв. 21 січня продовжуються роботи щодо розкопування ділянки колектору для визначення місця руйнування та перенаправлення каналізаційних стоків. За допомогою мотопомп здійснюються заходи з відведення стічних вод до іншої гілки каналізаційного колектору. На місце події працюють 1 аварійна бригади (3 одиниці техніки та 5 чоловік) КП"Прилукитепловодопостачання" та 2 одиниці техніки, 5 чоловік особового складу  управління ДСНС України у Чернігівській області.

          Дорожньо-транспортні пригоди – 4 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):
          - на 110 км автодороги Київ-Суми- Юнаківка Прилуцького району близько 0 год. 1 хв. 20 січня внаслідок пошкодження заднього колеса на автомобілі "Toyota Land Cruiser" водій не справився з керуванням, виїхав на узбіччя та перекинувся. Внаслідок пригоди водій та два пасажира отримали тілесні ушкодження, від госпіталізації відмовилися;
          -на автодорозі Кіпті-Глухів-Бачівськ (Носівський район) о 5 год. 59 хв. 20 січня водій автомобіля "Peugeot" здійснив зіткнення з автомобілем "Volvo S90" з причепом. Внаслідок пригоди пасажир автомобіля "Volvo S90", (громадянка Республіки Молдова), отримала тілесні ушкодження та доставлена до Носівської центральної районної лікарні;
          - в м. Чернігові по вул. Гагаріна біля будинку № 18 близько 15 год. 45 хв.  20 січня водій автомобіля "ВАЗ-2107" на пішохідному переході здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження та доставлений до Чернігівської міської лікарні № 2;
          - в м. Прилуки по вул. Київській о 15 год. 44 хв. 20 січня водій автомобіля "Chery" здійснив зіткнення з автомобілем "ВАЗ-2106". Внаслідок пригоди водії отримали тілесні ушкодження.  

          Пожежі в житловому секторі – 3.

          Інші події :
          Протягом доби у пристосованих пунктах обігріву, улаштованих на території області, надано допомогу 3 особам.
          З початку роботи пунктів обігріву з 16 січня  надано допомогу 26 особам.
          Загиблих від переохолодження немає.

          Радіаційний фон:
          На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

          Прогноз погоди:
          За прогнозом облгідрометеоцентру на території областіз 20 години 20 січня до 20 години 21 січня очікується хмарна погода з проясненнями без істотних опадів, на дорогах подекуди ожеледиця, вранці та в першу половину дня туман. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура по області вночі 4-9º морозу, вдень 1-6º морозу.
          По Чернігову, температура вночі 6-8º морозу, вдень 2-4º морозу.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»