Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          На території Чернігівської області лунатимуть електросирени

          31 жовтня з метою комплексної перевірки готовності системи централізованого оповіщення цивільного захисту  у містах Чернігів, Прилуки, Ніжин та в районних центрах області о 10 годині будуть увімкнені електросирени. Вони будуть лунати на протязі 5 хвилин з переривистим звучанням. Почувши звук сирен, просимо зберігати спокій.

          СИРЕНА І ПЕРЕРИВІСТІ ГУДКИ ІНШИХ СИГНАЛЬНИХ ЗАСОБІВ ОЗНАЧАЮТЬ СИГНАЛ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ -  «УВАГА ВСІМ !».

          Почувши такий сигнал, увімкніть радіоприймач або телевізор на першій програмі українського радіо або програмі Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії та програмах місцевих телерадіокомпаній для м. Чернігів і Чернігівського району радіостанцію «Наше Радіо» на частоті 104,3 МГц і прослухайте повідомлення місцевих органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

          Прослухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти у відповідності з отриманими вказівками.

          КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН, який знаходиться на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також приймати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.

          ГРОМАДЯНИН, ЯКИЙ ЗНАХОДИТЬСЯ ВДОМА, повинен:

          - тримати вдома постійно включеними радіоприймач та телевізор для того, щоб слухати розпорядження і вказівки місцевих органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій;

          - повідомити про отриману інформацію родичів і сусідів;

          - постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи (паспорт, військовий квиток, документи про освіту, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку та інше), гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води;

          - при виході із приміщення провести протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, водопостачання, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;

          - знати місце найближчого укриття (підвальне приміщення, паркінгу тощо) де можна укритися.

          Для уточнення порядку дій та адреси вашого укриття звертатись до житлово-комунальних органів за місцем проживання та місцевих органів влади.

          Повідомлення надається з метою навчання населення на випадок загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»