Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          На будівлі музичного коледжу ім. Л. В. Ревуцького урочисто відкрили меморіальну дошку на честь загиблих Героїв АТО

          Сьогодні на будівлі Чернігівського музичного коледжу ім. Л. В. Ревуцького урочисто відкрили пам'ятну меморіальну дошку на честь випускників цього закладу Ігора Володимировича Нешко та Володимира Володимировича Близнюка, які загинули в зоні антитерористичної операції на сході України при виконанні військових завдань. 

          В урочистому відкритті взяла участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації – керівник апарату Наталія Романова, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради Андрій Ткач, рідні та близькі військових, студенти музичного коледжу, а також небайдужі чернігівці, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих Героїв.

          Присутні говорили, що Ігор Нешко та Володимир Близнюк були самовідданими людьми. Вони не змогли залишатися осторонь і вирішили не словом, а ділом боронити цілісність нашої країни. Після всіх виступів учасники заходу поклали квіти на знак шани та поваги до загиблих.

          Нешко Ігор Володимирович - народився 12 січня 1978 р. в Чернігові. У 1993 році закінчив ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 міста Чернігова. Продовжив навчання у Чернігівському музичному училищі імені Ревуцького. У 1997 році вступив до Львівського військового інституту при Національному університеті "Львівська політехніка", де отримав базову вищу освіту бакалавр за спеціальністю "військовий диригент". Згодом закінчив Київський національний університет культури і мистецтв, отримав вищу музичну освіту за спеціальністю викладач музики та диригент оркестру. 

          З 2010 року він проходив службу на посаді інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби "Добрянка". Тільки протягом 2014-2015 років він виявив та припинив 5 спроб перетину державного кордону незаконними мігрантами, 8 порушень іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, 2 спроби виїзду за кордон транспортних засобів з підробленими документами та громадянина, що перебував у розшуку правоохоронними органами. Під час формування оперативно-бойової прикордонної комендатури "Чернігів", старший прапорщик Ігор Нешко одним з перших у підрозділі виявив бажання потрапити до її складу та вирушити до зони проведення АТО.

          На передовій перебував з червня 2015 року. У складі комендатури Ігор Нешко обіймав посаду старшого розвідника відділення розвідки оперативно-бойової прикордонної комендатури "Курахівка" Краматорського прикордонного загону. У жовтні 2015 року, напередодні Дня захисника України, був нагороджений однією з найвищих прикордонних нагород - нагрудним знаком "За мужність в охороні державного кордону".

          Загинув 8 листопада 2015 року в районі селища Курахівка Селідівського району Донецької області.

          Близнюк Володимир Володимирович - народився 28 серпня 1988 р., в м. Чернігові. Закінчив Чернігівський колегіум № 11 і музичну школу. Пройшов строкову військову службу в 5-й окремій Слобожанській бригаді внутрішніх військ МВС. Працював бригадиром у приватній фірмі та водночас заочно навчався на юриста.

          У квітні 2014 року вони разом із батьком, підполковником у відставці Володимиром Олександровичем Близнюком, пішли до військкомату й зголосилися стати на захист Вітчизни. Батька не прийняли на службу за віком, мобілізували Володимира-молодшого... Мати, Олена Володимирівна, розповідає: "Він сам так вирішив – коли росіяни Крим захопили, не міг заспокоїтися: «Як це так – забрати? Яке вони мають право?». Кинув усе, сказав: «Хочу захищати Україну. Я тут народився і свою Батьківщину віддавати не буду. Крим забрали – а більше не віддам…». Я пішла працювати в місцеву організацію Червоного Хреста, збирала пожертви для біженців. Гадала, що благодать Божа буде на моїй дитині… Кожні десять днів посилки йому відсилала. Востаннє ми спілкувалися телефоном 1 вересня – я відправила йому разом із «гуманітаркою» виклик на останню сесію, він же диплом у грудні мав одержати. Сказав: «Мамо, я листа отримав, але не можу зараз розмовляти…». А ще казав: «Мамо, якби ти знала, що таке „Град”»… Він разом із двома товаришами перебував на чергуванні в якійсь будівлі, коли їх обстріляли. Одного з хлопців контузило, другого – поранило, а Володі відірвало руку, осколки влучили в груди й голову. Ще й будівля обвалилася, його притиснуло. Поки приїхала «швидка», він помер від втрати крові...".

          Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

            За інформацією Прес-служби Чернігівської міської ради

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»