Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС розглянуто питання стану забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти

          Об 11 годині 21 вересня в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області в режимі відео-конференції під головуванням директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергія Болдирева відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У заході взяло участь керівництво Управління ДСНС України у Чернігівській області, Управління освіти і науки облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, ГУ Національної поліції в Чернігівській області, Департаментів та структурних підрозділів облдержадміністрації, а також керівництво райвідділів (секторів) У ДСНС в області, районних державних адміністрацій та відділів освіти. На засіданні розглядалося питання про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, а також їх готовність до нового навчального року.

          Сергій Болдирев зазначив, що питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки загальноосвітніх закладів є актуальним в державі. Так, в ніч на 16 вересня в оздоровчому таборі "Вікторія" м. Одеса сталася жахлива пожежа, внаслідок якої загинуло троє дівчаток віком від 8 до 12 років. Керівництвом облдержадміністрації впродовж останніх років неодноразово приймались відповідні рішення та доручення щодо приведення у належний протипожежний стан освітніх закладів, але дієвих заходів з боку керівництва районних адміністрацій щодо виправлення становища вжито не було. Внаслідок цього загальноосвітні заклади продовжують експлуатуватись з порушеннями норм і правил пожежної безпеки, які в свою чергу можуть призвести до виникнення пожеж та створити загрозу життю і здоров’ю людей.

          Під час своєї доповіді заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роман Цушко відмітив, що 511 будівель не забезпечені пристроями блискавкозахисту, або ці пристрої знаходиться в непрацездатному стані, не проведено заміри опору ізоляції електромережі на 434 об’єктах, не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння 435 закладів, не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій 702 будівель, 671 будівлю не обладнано системами пожежної автоматики, а в 99 закладах вона знаходиться в непрацездатному стані, шляхи евакуації 88 установ експлуатуються з порушеннями протипожежних вимог. Наявність зазначених порушень унеможливлює забезпечення безпечної евакуації людей та можуть ускладнювати ліквідацію пожеж. Крім того, не виконуються навіть елементарні протипожежні заходи.

          Підводячи підсумки роботи комісії, Сергій Болдирев визначив пріоритетні завдання органам державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам щодо неухильного виконання чинного законодавства у сфері цивільного захисту в закладах освіти.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»