Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Мобільний навчально-консультаційний пункт в дії

          03 серпня в місті Чернігові  продовжив свою роботу мобільний навчально-консультаційний пункт з навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, який було розгорнуто в районі міського пляжу «Золотий берег». Профілактичні заходи на березі річки Десни було проведено з метою попередження травмування та загибелі людей на тему «Безпека на воді».

          Начальник Центру полковник служби цивільного захисту Назін О.І. підкреслив важливість  навчання людей правильним діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій та вміння вберегти себе від біди, а також проведення інформаційно-просвітницької роботи з населенням щодо правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій, культури безпеки життєдіяльності, сприяння розвитку громадської свідомості з особистої та колективної безпеки, підвищення рівня психологічного стану громадян в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій.

          В роботі мобільного навчально-консультаційного пункту прийняли участь працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, представники Чернігівського міського відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області та Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби.

          Консультантами мобільного пункту з мешканцями Чернігова було проведено бесіди з безпеки життєдіяльності, здійснено інформування про те, як вести себе на воді, щоб уникнути нещасних випадків, а також як діяти при перегріванні організму в результаті тривалого перебування на сонці або в занадто жаркому приміщені. Робота була організована таким чином, щоб кожен відвідувач пункту зміг отримати вичерпну інформацію та роз’яснення щодо всіх питань особистої безпеки, які їх цікавили.

          Потім на березі річки водолази продемонстрували водолазне спорядження, практично показали порядок рятування потопаючого та використання рятувальних засобів. Окремо рятувальники зупинилися на наданні першої допомоги постраждалому на воді.

          Громадяни отримали від рятувальників тематичні листівки-пам'ятки з питань як себе вести правильно на воді та тривалому перебуванні на сонці.

          Активність як дорослих, так і дітей під час проведення заходу, говорить про високий рівень зацікавленості та відповідальності кожного, хто дійсно дбає про свою безпеку та безпеку оточуючих.

          Отже мета заходу була досягнута – люди ще раз повторили такі прості і такі важливі правила безпеки на воді.

          Михайленко С.В.,
          методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»