Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Що робити, якщо знайшов підозрілий предмет – дізнавалися майбутні медики


          Знешкодження вибухонебезпечного пристрою, гасіння пожежі, надання першої медичної допоги постраждалим – все це відбувалося сьогодні у Чернігівському базовому медичному коледжі в рамках тижня знань з основ цивільного захисту.

          Участь у навчанні взяли представники управлінь ДСНС України у Чернігівській області та охорони здоров’я ОДА, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також студенти коледжу.

          Тренування «Дії керівного складу під час виявлення підозрілого предмета. Гасіння пожежі у лікувальних закладах. Надання медичної допомоги» розпочалося з теоретичної частини. Так, фахівці Навчально-методичного обласного УДСНС України розказали студентам про потенційну небезпеку вибухонебезпечних предметів та способи гасіння пожеж.

          Крім того, за легендою практичної частини навчання, на території медичного коледжу було знайдено підозрілий предмет. Після евакуації з приміщення студентам продемонстрували, як відбувається пошук та знешкодження вибухонебезпечного пристрою. Також майбутні медики власноруч гасили умовні пожежі та опановували техніку надання першої медичної допомоги.
          – Такі тренування є найкращим способом засвоєння теоретичних знань, адже, як відомо, краще один раз побачити, ніж сто разів почути, – поділилася враженнями першокурсниця медколеджу Єва Бондар.


          За інформацією Департаменту інформаційної діяльності
          та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»