Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Об  11 год. 6 січня в Управлінні ДСНС України у Чернігівській  області в режимі відео-конференції  під  головуванням Віце-премєр-міністра України – Міністра регіонального розвитку,  будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Г. Зубка відбулось засідання оперативного штабу  з порядком денним:
          1. Про ситуацію, що склалася в Україні внаслідок ускладнення погодних умов, заходи для її нормалізації, прогноз розвитку подій.
          2. Щодо готовності центральних органів виконавчої влади до ліквідації наслідків несприятливих погодних умов.
          3. Щодо готовності місцевих органів виконавчої влади до протидії загрозам у зв’язку з ускладненням погодних умов.

          В кризовому залі Управління ДСНС у Чернігівській області під головуванням заступника Голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової в ньому взяли участь в режимі відеоконференції керівництво задіяних обласних департаментів, управлінь та відомств.

          “Я наголошую на особистій відповідальності голів обласних держадміністрації, оскільки саме від їхніх дій залежить ефективна робота оперативних штабів з ліквідації наслідків негоди. У кожному регіоні необхідно й надалі здійснювати цілодобовий моніторинг синоптичної ситуації і у разі ускладнення обстановки негайно реагувати”, - зазначив Геннадій Зубко.

          У свою чергу, Голова ДСНС Микола Чечоткін поінформував учасників штабу, що впродовж 4-6 січня рятувальники витягли із снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. В областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тисяч громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

          “Зважаючи на складну синоптичну ситуацію 6 січня в Одеській та Миколаївській областях обмежено рух великовагового транспорту. Тож я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані. Всі служби цілодобово працюють у посиленому режимі, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію”, - зазначив Микола Чечоткін.

          За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях відкладення ожеледі на дротах, деревах та дорогах. Тож, шановні громадяни! Звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на вулиці.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»