Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Навчання працівників бібліотеки щодо порядку дій в надзвичайних ситуаціях


          На цьому тижні з метою виконання Плану позачергових заходів, щодо посилення охорони та цивільного захисту музейних і бібліотечних закладів проходило навчання працівників цих закладів. Проводили заняття фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

          Розпочав лекцію викладач центру – Моргун Олексій Олександрович. Спочатку він довів вимоги нормативних актів, зокрема наголосив на тому, що відповідно до Кодексу цивільного захисту України та Правил пожежної безпеки в Україні, усі керівники підприємств, установ та організацій повинні організовувати навчання працівників правилам пожежної безпеки та вести пропаганду заходів щодо їх забезпечення.

          Далі присутнім була наведена статистика виникнення пожеж та їх основні причини в області та місті, класифікація пожеж, яка діє в Україні з 2014 року, правила зберігання та користування первинними засобами пожежогасіння, які є в даному закладі та дії у разі пожежі.

          Акцентувалася увага на відповідальності у разі порушення правил пожежної безпеки: дисциплінарній, адміністративній та кримінальній.

          На завершення теоретичної частини викладач відповів на запитання працівників, які в основному стосувалися конкретного порядку їхніх дій у разі пожежі.

          Далі всі присутні вийшли на внутрішній двір бібліотеки та мали змогу особисто спробувати натиснути на важіль вуглекислотного вогнегасника, відчути його вагу та тиск під яким подається вогнегасна речовина.

          На закінчення дирекція бібліотеки подякувала викладачу за змістовний виступ та висловила сподівання, що результатом навчання буде якісне забезпечення виконання правил пожежної безпеки в даному закладі.

          Навчально-методичний центр цивільного захисту
          та безпеки життєдіяльності Чернігівської області

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»