Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           


          Назад

          Подорож в країну безпеки

          Найдорожче в житті людини – це наші діти і саме тому безпека дитини в повсякденному житті завжди повинна ставитись на перший план. Особливу увагу необхідно приділити в цьому питанні в осінньо-зимовий період, коли суттєво підвищується ризик дитячого травматизму, а саме при пустощах з вогнем, небезпечними та піротехнічними виробами, самовільному користуванні печами, газовими або електричними приладами, порушенні правил дорожнього руху, небезпечних іграх на льоду водойм, недотриманні заходів безпеки при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів тощо.

          Саме тому спільно Управлінням ДСНС України у Чернігівській області та Управлінням освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації було організовано в період з 17 по 21 жовтня 2016 року проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності». Суттєва робота в рамках проведення даного заходу була проведена навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області. Робота з безпеки життєдіяльності проводилась фахівцями Центру як на базі закладу, так і в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних закладах освіти, а саме: дитячих навчальних закладів №№ 17, 69, 4, загальноосвітніх шкіл №№ 34, 3 м.Чернігова, Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту, клубі за місцем проживання «Прометей».

          В ході проведення заходів для дітей були організовані екскурсії до пожежно-технічної виставки, пожежно-рятувальних підрозділів обласного управління ДСНС України, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області з метою ознайомлення із правилами безпечної поведінки й набуття практичних навичок поводження на випадок виникнення надзвичайних подій різного характеру.

          Неабияку увагу педагогічні працівники Центру звернули на висвітлення питань профілактики невиробничого травматизму, а також на тематику безпеки життєдіяльності, де дані питання пройшли в ігровій формі у вигляді конкурсів та вікторин.

          На всіх етапах  «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» педагогам навчальних закладів надавалась консультаційна та методична допомога.

          Високий рівень активності дітей та педагогів говорить про належну зацікавленість та відповідальність кожного, хто дійсно дбає про свою безпеку та безпеку оточуючих.

          НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»