Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           

          Звіт про розгляд звернень за 2017 рік

          Назад

          Звіт про розгляд звернень за 2017 рік

          З метою забезпечення вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації проводиться робота, спрямована на належний всебічний розгляд та оперативне реагування на запити та звернення громадян та депутатів усіх рівнів.

          У 2017 році  до Департаменту надійшло 38 звернень, з них 36 звернень надійшли через облдержадміністрацію та 2 надані особисто, 11 звернень надійшли від депутатів та 27 звернень - від окремих громадян.

          Усі звернення розглянуті своєчасно, кваліфіковано та об’єктивно. Питання заявників максимально вивчені, на всі звернення надані змістовні, грамотні та обґрунтовані відповіді. Порушень термінів розгляду та надання відповідей на звернення громадян та депутатів усіх рівнів не зафіксовано.

          Більшість звернень громадян була пов’язана з вирішенням таких питань як: відшкодування збитків внаслідок пожеж або стихійного лиха; сприяння волонтерській діяльності, направленої на проведення реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО; підтвердження статусу офіцера запасу, який приймав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС; вирішення матеріальних та побутових проблем членів сімей загиблих учасників АТО; визначення осіб, які приймали участь в АТО – учасниками бойових дій; надання дизельного палива та будівельних матеріалів військовим частинам, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

          Особлива увага приділялась зверненням учасників бойових дій та членів сімей загиблих військовослужбовців з питань доставки в зону проведення АТО гуманітарної допомоги, перевезення бійців української армії в зону проведення АТО. Також, не менш важливими були звернення військових частин, громадських та волонтерських організацій з питань придбання автомобільних запчастин для підготовки техніки до виконання завдань в зоні проведення АТО, дизельного палива та бензину для перевезення бійців на ротацію, оренди транспортних засобів для перевезення військовослужбовців зі спорядженням та амуніцією, які виконують бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. На особистому контролі директора Департаменту знаходились звернення ветеранів війни та праці, інвалідів, багатодітних сімей та інших соціально незахищених верств населення.

          Всі проблемні питання, що порушуються в зверненнях жителів області та депутатів усіх рівнів, заходи щодо їх розв’язання, за поданням директора Департаменту розглядаються на щотижневих нарадах керівництва обласної державної адміністрації.

          Відповідно до ст. 22 Закону України «Про звернення громадян», керівництвом Департаменту здійснюється особистий прийом громадян. Протягом року, на всі питання громадян, які особисто звертались до керівництва Департаменту, надавались об’єктивні роз’яснення та відповіді. Постійно аналізуються та узагальнюються проблеми, що порушуються в зверненнях громадян, виявляються причини, що їх породжують, вживаються заходи щодо усунення наявних недоліків.

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»