Анонси





          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ПОРТАЛ

          ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИЙ ДАЙДЖЕСТ

           

          Звіт про розгляд звернень за 2016 рік

          Назад

          Інформація
          про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Департаменту за  2016 рік  

          Протягом 2016 року до Департаменту надійшло 46 письмових звернень громадян та депутатів всіх рівнів. Більшість звернень громадян пов’язана з вирішенням таких питань як:
          - надання матеріальної допомоги та забезпечення житлом після пожежі;
          - допомога будівельними матеріалами для ремонту будинків;
          - надання матеріальної допомоги та житла переселенцям з окупованих територій;
          - демобілізація учасників антитерористичної операції;
          - присвоєння статусу «Члена сім’ї загиблого»;
          - стан здоров’я мобілізованих учасників антитерористичної операції, надання їм матеріальної допомоги;
          - надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції;
          - встановлення пам’ятників загиблим учасникам АТО;
          - виділення з резервного фонду бюджету коштів на компенсацію потерпілим внаслідок руйнування житлового будинку;
          - присвоєння статусу інваліда внаслідок Чорнобильської катастрофи;
          - підтвердження статусу офіцера запасу, який приймав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в складі цивільної оборони;
          - надання соціальної, гуманітарної допомоги та вирішення питань з електропостачанням внутрішньо переміщеним особам;
          - безкоштовне надання житла в Чернігівській області для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб;
          - вжиття заходів щодо ліквідації затоплення пішохідного переходу на перехресті вул. Героїв Чорнобиля та проспекту Миру;
          - перевищення службових повноважень медичними працівниками;
          - надання інформації стосовно розроблення та подання бюджетного запиту на плановий 2017 бюджетний рік.

          Моніторинг запитів, звернень та листів свідчить, що найбільш актуальними для жителів області були питання, пов’язані з наданням матеріальної допомоги, будівельних матеріалів та житла постраждалим після пожежі, стихійного лиха, руйнування гуртожитку по вул. Попудренка, 16 (м. Чернігів). Продовжували залишатися актуальними також питання учасників антитерористичної операції. Особлива увага приділялась зверненням членів сімей загиблих військовослужбовців з питань доставки в зону проведення АТО гуманітарної допомоги, перевезення бійців української армії в зону проведення антитериростичної операції. Також, не менш важливими були звернення військових частин, громадських та волонтерських організацій з питань придбання автомобільних запчастин для підготовки техніки до виконання завдань в зоні проведення АТО, дизельного палива та бензину для перевезення бійців на ротацію, оренди транспортних засобів для перевезення військовослужбовців зі спорядженням та амуніцією, які виконують бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції.

          За рахунок бюджетних коштів, які були виділені на військові частини, Національну поліцію та правоохоронні органи згідно їх звернень та листів, Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи протягом 2016 року було придбано та видано:
          - матеріально-технічних засобів на суму 1456618.95 гривень;
          - сплачено за послуги по перевезенню гуманітарної допомоги, бійців української армії та членів родин загиблих учасників АТО – 199 879.54 гривень;
          - видано дизельного палива 20090 літрів на суму 334225.60 гривень та бензину 12770 літрів на суму 227751.80;
          - забезпечено 49 перевезень військовослужбовців.

          З метою ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 2016 року (обвал плит перекриття і руйнування зовнішньої стіни гуртожитку по вул. Попудренка, 16 в м. Чернігові) та забезпечення нормальних умов життєдіяльності тимчасово відселених мешканців будинку, постраждалим громадянам надана допомога. Із регіонального матеріального резерву постраждалим видано 30 матраців. За рахунок коштів місцевого бюджету матері загиблої мешканки будинку надано одноразову грошову допомогу у розмірі 50.0 тис. гривень; мешканцям будинку, які втратили житло, надано одноразову допомогу на загальну суму 55.0 тис. гривень; мешканцям будинку надано одноразову допомогу на загальну суму 144.750 тис. гривень.

          Загалом, за результатами розгляду порушених в зверненнях питань направлено 46 відповідей громадянам, юридичним особам та депутатам різних рівнів.

          Усі звернення розглянуті відповідно вимог чинного законодавства. Порушені питання максимально вивчені, надані обґрунтовані відповіді. Порушень термінів розгляду та надання відповідей на звернення громадян протягом 2016 року не було.

          Всі проблемні питання, що порушуються в зверненнях жителів області та депутатів усіх рівнів, заходи щодо їх розв’язання, за поданням директора Департаменту розглядаються на щотижневих нарадах керівництва обласної державної адміністрації.

          Відповідно до ст. 22 Закону України «Про звернення громадян», керівництвом Департаменту здійснюється особистий прийом громадян. Протягом року, на всі питання громадян, які особисто звертались до керівництва Департаменту, надавались об’єктивні роз’яснення та відповіді. Постійно аналізуються та узагальнюються проблеми, що порушуються в зверненнях громадян, виявляються причини, що їх породжують, вживаються заходи щодо усунення наявних недоліків.

           

          Назад

          Консультації населення в разі виникнення НС або порушення нормальних умов життєдіяльності 

          676-003; 677-955

           

          Інформацію про стан проїзду автошляхами Чернігівщини чи допомогу у дорозі можна отримати у Службі автомобільних доріг цілодобово  за номером телефону:

          (0462) 661-893

          095-271-43-74 

           

          Інформацію про відключення електропостачання та повалені електроопори можна отимати або повідомити  за телефонами контакт-центру АТ «Чернігівобленерго»:

          0-800-210-310

          0-462-772-901

           

          Гаряча лінія Управління ДСНС у Чернігівській області:

          «101»